Analiza

AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Elena Mudura, decanul Facultății de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor (USAMV), are 5 terenuri, 2 apartamente, 2 case și depozite bancare consistente

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof.univ.dr. Elena Mudura este decanul Facultății de Ştiinţa și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 7 iunie 2021, decanul deține 5 terenuri, două apartamente și două case. Un teren, un apartament și o casă, localizate în Cluj-Napoca, au fost cumpărate, iar celelalte bunuri imobile au fost moștenite:

Elena Mudura deține două autoturisme: un Citroen C3 fabricat în 2004 și un WV Touareg, fabricat în 2020. A vândut anul trecut un WV Passat, pentru suma de 61 037 lei.

Decanul are un depozit bancar cu o valoare la zi de 269 016 euro, și unul cu un sold de 175 242 lei.

De la USAMV, Elena Mudura a obținut un venit anual de 154 811 lei, adică un salariu lunar de 12 900 de lei. Tot de la USAMV, pentru activitatea de cercetare, a mai câștigat încă 13 238 lei.

Soțul ei, Valentin Mudura, a încasat, ca director comercial la Cuprumin, 342 740 lei, iar ca director general la UMF Cluj-Napoca a obținut un venit de 133 661 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *