AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Elena Chircev, decanul Facultății Teoretice din cadrul Academiei de Muzică, are două apartamente și un salariu fabulos

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof.univ.dr.habil Elena Chircev este decanul Facultății Teoretice din cadrul Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 7 iunie 2021 (și încărcată pe site-ul Universității cu caractere încețoșate), decanul are două apartamente în Cluj-Napoca, cumpărate în 2001 (64,66 mp) și în 1992 (57,99 mp).

În contul curent, Elena Chircev deține în jur de 200 000 de lei.

În anul 2020, decanul a încasat un venit de 209 386 lei de la Academia de Muzică Gheorghe Dima. Adică, un salariu lunar de 17 448 lei.

Adauga comentariu