AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Corina Julieta Bîrleanu, decanul Facultății de Construcții de Mașini (UTCN) are două apartamente și două case

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof.dr.ing. Corina Julieta Bîrleanu este decanul Facultății de Inginerie Industrială, Robotică și Managementul Producției (Construcții de Mașini) din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Potrivit declarației sale de avere, completată în 8.06.2021, decanul deține două terenuri (nu știm în intravilanul cărei localități, fiindcă la UTCN se practică blurarea datelor care ne pot edifica asupra valorii proprietăților). Un teren de 990 mp l-a cumpărat în anul 2004, împreună cu soțul, iar un altul, de 230 mp, l-a dobândit în anul 2020, tot împreună cu soțul.

Corina Julieta Bîrleanu deține două apartamente și două case:

Decanul posedă și un autoturism Mercedes C 180, fabricat în 2015.

În conturile și depozitele bancare are 42 000 de lei și 62 000 de euro. A acordat un împrumut de 90 000 de lei unei societăți comerciale.

De la Universitatea Tehnică, decanul a câștigat în anul anterior 163 161 lei, adică un venit lunar de 13 596 lei.

Soțul ei a obținut un venit anual de 43 428 lei, ca șef departament rent a car la o societate comercială.

Adauga comentariu