AVERILE rectorilor și decanilor clujeni: Anca Andreica, decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică (UBB), a câștigat anul trecut 231 000 de lei

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni, pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Anca-Mirela Andreica ocupă funcţia de decan al Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității Babeş-Bolyai.

Pe site-ul UBB, cea mai recentă declarație de avere a decanului este datată 19 mai 2021. Potrivit acesteia, Anca-Mirela Andreica deține terenuri, un apartament și o casă în localitatea Florești, cumpărate prin credit bancar:

Anca-Mirela Andreica deține și un VW Jetta, fabricat în 2008.

Decanul posedă un depozit bancar deschis în 2019, cu un sold la zi de 166 213 lei. A luat și două credite bancare – unul, în valoare de 45 000 de euro, contractat în 2012, scadent în 2014, și un altul de 186 000 de lei, contractat în 2018, scadent în 2028.

De la UBB, Anca-Mirela Andreica a obținut un venit anual de 173 591 lei, iar de la ARACIS, pentru activități de evaluare, 523 lei. De la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, pentru un proiect de cercetare, a fost remunerată cu 47 554 lei. Din închirierea apartamentului din Florești, a mai câștigat 9 646 lei.

Adauga comentariu