AVERILE rectorilor clujeni: Vasile Jucan, șeful Academiei de Muzică are un instrument muzical în valoare de 15.000 EURO

Universitățile de stat sunt adevărate fabrici de bani. Dețin proprietăți, imobile, chiar afaceri profitabile. De exemplu, Universitatea Tehnică achiziționează clădiri importante din oraș cu sume de ordinul milioanelor de euro, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară are propria podgorie și stațiuni de cercetare horticolă, produsele fiind valorificate în magazinele universității.

În acest context, Ziar de Cluj vă prezintă averile rectorilor și decanilor clujeni pentru a vă face o idee asupra veniturilor și proprietăților celor care conduc profitabilele instituții de învățământ superior.

Prof. univ. dr. Vasile Jucan este rectorul Academiei de Muzică Gheorghe Dima Cluj-Napoca.

Cea mai recentă declarație de avere disponibilă pe site-urile Agenției de Integritate și al Academiei de Muzică datează din 2019, deci este aferentă anului 2018. În lipsa altui document public, vă prezentăm averea rectorului din anul 2018. Nu ar strica totuși o actualizare a averii.

Vasile Jucan are un teren în Apahida și unul în Jucu, cu suprafața totală de 5000 mp. Din ambele deține 50% și sunt moștenite de la părinți. Unul din terenuri este agricol, iar celălalt este intravilan.

Împreună cu soția are o casă de 130 mp și un apartament de 75 mp în Cluj-Napoca. Ambele au fost dobândite prin cumpărare.

Jucan este proprietarul unui Range Rover, an fabricație 2011, dobândit prin credit bancar și în urma vânzării unui alt autoturism. Mai are și Audi, an fabricație 2009, cumpărat din banii obținuți din vânzarea unei case de vacanță.

Potrivit declarației de avere, rectorul Academiei de Muzică deține un instrument muzical în valoare de 15.000 euro.

În 2018, avea un cont bancar în valoare de 128.000 lei și depozit bancar de 4000 euro. Mai avea și un credit bancar în valoare de 50.000 euro, cu data scadentă în 2021.

La capitolul venituri salariale, Jucan a menționat salariul de la Academia de Muzică: 194.948 lei/an, salariul de la Filarmonica de Stat: 86.270 lei/an și concerte: 10.750 lei/an.

Adauga comentariu