Averile candidatilor la rectoratul UBB: Ioan Aurel Pop are peste un million de lei in conturi, Marcel Pop detine trei apartamente

Candidatii pentru functia de rector al celei mai mari universitati din Transilvania intra in cursa cu conturile pline. Daca Ioan Aurel Pop are economii de peste un milion de lei, contracandidatul sau, Ciprian Marcel Pop are trei apartamente si castiga un salariu mediu lunar de peste 4.300 de euro. 

Ciprian Marcel Pop este profesor titular in cadrul departamentului de Marketing al FSEGA. Are 42 de ani si in prezent este prorector responsabil cu formarea continua, invatamantul la distanta, competitivitatea institutionala. Are doctorat in Marketing si a absolvit Universitatea de Vest din Timisoara,.
Marcel Ciprian Pop are in proprietate trei apartamente: unul de 91 de metri patrati, in Cluj-Napoca, altul de 54 de metri patrati,  tot in oras, iar al treilea, de 73 de metri patrati, cumparat in 2007 in Floresti. Prorectorul mai detine doua masini, un Opel fabricat in 2006 si un Chevrolet, din 2010.
La capitolul “active financiare”, profesorul univeristar are in conturi peste 93.000 de lei. 
233.540 de lei a castigat anul trecut de la Universitatea Babes-Bolyai, adica un venit mediu lunar de 19.460 de lei, echivalentul a 4.360 de euro. 

Ioan Aurel Pop este actualul prorector al UBB Cluj si si-a depus candidatura pentru un nou mandat. Academicianul este cadru didactic titular la Departamentul de istorie medievala .Are 61 de ani, doctorat in Istorie medievala si a fost sef de promotie la absolvirea Universitatii Babes-Bolyai. 
Ioan Aurel Pop are in conturi 1.166.211 de lei, 15.581 de euro si 6.292 de dolari. 
In ceea ce priveste averea imobiliara, rectorul UBB Cluj detine doua case in Cluj-Napoca, ultima de 160 de metri patrati cumparata in 2014, de 160 de metri patrati.
De la Universitatea Babes-Bolyai, a castigat anul trecut 222.159 de lei, adica un salariu mediu lunar de 18.500 de lei. Academicianul a mai avut un venit de 78.648 de lei de la Academia Romana, iar 4.000 de lei a castigat din drepturi de proprietate intelectuala. 

Cel de-al treilea candidat pentru functia de rector al UBB Cluj, Gheorghe Fatacean, nu este obligat sa isi depuna declaratia de avere, deoarece nu detine nicio functie de conducere in cadrul universitatii. Gheorghe Fatacean este conferentiar la Departamentul de Contabilitate si Audit a FSEGA si membru in senatul UBB. Are 46 de ani si este angajat al UBB din 1995. Are doctorat in Sistemul contabil al valorilor mobiliare. 

Adauga comentariu