Autorul atacului cu bombă artizanală din Mănăștur s-a predat la Poliție

Joi dimineața, o cutie suspectă, aflată lângă un autoturism, a explodat în momentul în care a fost ridicată de proprietarul autovehiculului, un pompier din cadrul ISU Cluj. Ulterior, au fost făcute publice imaginile în care apare persoana bănuită că ar fi pus cutia care a explodat în mâinile pompierului. Astăzi, conform unui comunicat al IPJ Cluj, "în jurul orei 15.45, un bărbat, în vârstă de 31 de ani, din Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, recunoscând că el este cel implicat în incidentul din data de 21 iunie a.c., fiind cel care apare în imaginile făcute publice.

Bărbatul prezenta semnalmentele persoanei bănuite de comiterea faptei, iar acesta a fost audiat de către polițiști.

Din primele informații, rezultă că acțiunile bărbatului nu au vizat persoana care a suferit leziuni în urma exploziei.

Urmează să se stabilească dacă persoana a acționat cu discernământ la acel moment și ce anume l-a determinat să comită fapta.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti, pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului și lămurirea cauzei sub toate aspectele, sub coordonarea directă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj”, se menționează în informațiile publicate de Inspectoratul Județean de Poliție Cluj.

CITEȘTE ȘIUPDATE - Atentat terorist la Secția 4 Poliție Cluj-Napoca. Un dispozitiv a explodat în fața unui angajat ISU. SRI a luat probe și a plecat - FOTO și VIDEO

Conform aceluiași comunicat este specificat faptul că diverse structuri ale Poliției erau antrenate în acțiuni ”specifice” de investigație, iar înainte ca bărbatul să se predea, ”a fost constituit un grup de lucru, pentru soluţionarea acestui caz.

Astfel, sub coordonarea conducerii inspectoratului și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au desfăşurat activităţi specifice, pentru stabilirea circumstanţelor exacte în care s-a produs incidentul, pentru identificarea persoanei bănuite de realizarea şi amplasarea dispozitivului la locaţia menţionată, în vederea tragerii acesteia la răspundere penală.

Pe parcursul cercetărilor, poliţiştii au stabilit un cerc de persoane bănuite şi au derulat activităţi, pentru administrarea probatoriului în cauză”.

CITEȘTE ȘIAu apărut imagini cu bărbatul care ar fi pus bomba artizanală lângă mașina din Mănăștur

Din păcate, în comunicatul oferit de IPJ Cluj nu se menționează în ce etapă ”de lucru” se găseau ”cercetările” sau dacă individul care s-a predat figura măcar în ”cercul de suspecți”. 

În definitiv, acesta s-a predat, punând punct astfel ”cercetărilor” avansate întreprinse de Poliția clujeană.

Comentarii

Claudia

25.06.2018 21:26

Noroc că s-a predat, că nu-l găseau în veci!

Adauga comentariu