Autoritatile vor fi, din nou, luate prin surprindere de venirea zapezii

E o realitate de necombatut care marcheaza inceputul iernii la Cluj, un truism pe care nu-l neaga nici macar sefii firmelor de salubritate insarcinate sa curete strazile orasului de zapada.
“Prima zapada ne ia intotdeauna prin surprindere”, a declarat, pentru Ziar de Cluj, Eugen Veres, directorul firmei de salubritate Brantner-Veres.
Acesta a spus ca primii fulgi de nea cazuti in fiecare an deasupra Clujului nu respecta niciodata prognozele meteorologilor si ca datele se schimba de la an la an: poate sa ninga in 15 noiembrie, in 1 decembrie, sau in 15 decembrie; de fiecare data e o surpriza. In plus, Veres sustine ca iarna se incapataneaza sa apara in cele mai nepotrivite momente.
“De obicei, ninge duminica seara, cand suntem la masa”, explica seful Brantner Veres.
Directorul Rosal, Sergiu Hosu, e hotarat sa nu mai primeasca amenzi din partea primariei, asa ca pune la bataie 500 de euro pentru orice poza in care este surprins, in afara Clujului, un utilaj de deszapezire al firmei pe care o conduce. Astazi au fost prezentatate, in prezenta primarului Emil Boc, utilajele care vor actiona pe strazi in aceasta iarna.
“Iarna si zapada ne-au luat pe nepregatite e celebra fraza a autoritatilor si a firmelor de salubrizare. Din acest moment nu mai exista nicio scuza pentru firme ca nu sunt pregatite sa intervina”, a tinut primarul sa sublinieze.
In programul de deszapezire al orasului sunt cuprinse 668 de strazi, mai mult cu 11 fata de anul trecut. Dintre acestea, 126 sunt de urgenta 1, la care se intervine imediat, pentru a asigura transportul in comun si siguranta pietonala. 112 strazi sunt in urgenta 2 si 109 strazi in urgenta 3.  

Adauga comentariu