Autoritatile locale si judetene ii ajuta pe cei noua copii ramasi fara acoperis deasupra capului sa-si reconstruiasca locuinta

Noua copii si parintii lor au ramas pe drumuri in urma unui incendiu in care le-a ars locuinta in totalitate. Un adevarat erou, tatal celor mici a reusit sa-i scoata pe copii din locuinta, chiar daca acoperisul casei si chiar peretii erau in flacari. Astazi, pe locul unde a fost casa lor odata, s-au adunat zeci de oameni care vor sa-i ajute pe clujeni sa-si refaca locuinta.

Casa familiei din Guga, judetul Cluj, a ars in miezul noptii, in timp ce copiii si parintii lor dormeau. Tatal lor s-a trezit din cauza zgomotului produs de flacarile care cuprinsesera deja acoperisul casei si a reusit sa ii scoata pe copiii cu varste cuprinse intre 2 si 15 ani din locuinta, chiar daca flacarile se extinsesera in imobil, si apoi a sunat la 112.

Pompierii  au reusit sa stinga flacarile dupa aproximativ trei ore, insa din gospodarie nu a mai putut fi salvat nimic – casa a ars in totalitate. Pompierii au pornit spre locul incendiului cu doua autospeciale, insa doar una a ajuns din cauza drumului de acces accidentat.

“Toti am fost acolo azi dimineata. La prima ora, erau deja 7-8 oameni care curatau zona. Vecinii au vorbit deja cu o echipa de meseriasi care o sa vina sa ii ajute sa-si reconstruiasca casa”, spune Silviu Boldor, primarul comunei Caseiu, de care apartine si satul Guga.

In plus, spune edilul local, primaria din Caseiu va furniza materialele de constructie necesare reconstruitii casei.

“Vom dona ciment, lemn, nisip, si toate cele necesare pentru acoperis”, a declarat Boldor pentru Ziar de Cluj.

Nici Consiliul Judetean Cluj nu ignora problema familiei ramasa fara adapost. Vicepresedintele cu atributii de presedinte Vakar Istvan spune ca o sa incerce sa gaseasca solidaritate sociala in ceea cei-i priveste pe cei 11 membri ai familiei din Guga. 

"Trebuie sa incercam sa facem ceva pentru oamenii astia. Daca la nivelul institutiei nu va fi posibil, o sa facem o donatie in nume personal", a declarat Vakar. 

sursa foto: adimitran.com, realitatea.net

Adauga comentariu