Autoritățile lansează o nouă etapă de desființare a garajelor în 2021: „Pregătim aproximativ pentru 1000 de garaje demolarea, într-o altă etapă...”

Administrația locală elaborează o nouă etapă de desființare a garajelor ce urmează să se desfășoare pe parcursul anului 2021. Sunt vizate un număr de cca 1000 de garaje ce urmează să fie demolate: „Acuma, în mașină n-o să pună borcanele cu castraveți”, a glumit viceprimarul Tarcea, în condițiile în care clujenii își foloseau în bună parte garajele și ca spații de depozitare. După desființarea garajelor, acolo unde nu au fost prevăzute parcări etajate, Primăria realizează parcări la sol, situație în care foștii proprietari de garaje din Cluj sunt nevoiți să-și găsească noi spații de depozitare. 

Vicele Dan Tarcea a făcut un bilanț al procesului de desființare a garajelor, proces inițiat în urmă cu cîțiva ani de zile de autorități:

Până anul trecut am demolat aproximativ 1500 de garaje, după care am început cu zona Între Lacuri unde am demolat 354 de garaje și am reamenajat toată zona. 

În luna noiembrie am trimis 794 de somații pentru cartierul Mănăștur și cartierul Între Lacuri, unde s-au mai demolat garaje și acuma sîntem în etapa de lucru. Până la sfârșitul lunii Iunie, toate platformele de garaje din aceste cartiere vor fi reamenajate și locurile de parcare vor fi date omaneilor.

În luna februarie am trimis 380 de soamții în cartierul Mănăștur și 280 de somații în cartierul Grigorescu”, a declarat Dan Tarcea în cadrul unei intervenții. 

De alfel, viceprimarul a anunțat și care sunt planurile administrației locale pentru continuarea procesului de desființare a garajelor din cartiere în 2021:

„Mai pregătim aproximativ pentru 1000 de garaje demolarea, într-o altă etapă, tot pentru anul ăsta.

Am intrat în forță în demolarea garajelor”, a declarat vicele Dan Tarcea în cadrul unei intervenții radio. 

Chiar dacă în autoritățile nu au găsit încă soluții pentru viitorul parking din cartierul Grigorescu, aici au fost trimise deja aproape 300 de somații. 

Și parcările etajate promise în cartierul Gheorgheni, pe strada Liviu Rebreanu, au întâmpinat dificultăți, după ce în aprilie 2021 erau încă blocate la etapa PUZ, care urma să fie reluat de la zero.

Cu toate acestea, procedura de desființare a garajelor continuă pentru a face loc parcărilor la sol. 

Acțiunea Primăriei de desființare a garajelor a început în toamna anului 2018, atunci când proprietarii de garaje de pe strada Mogoșoaia din cartierul Mănăștur erau somați să le demoleze. 

 


Adauga comentariu