Autoritatile inchid ochii la blocajul zilnic din trafic de pe Dorobantilor

Pe Calea Dorobantilor, una dintre cele mai importante artere de circulatie din Cluj-Napoca, traficul este ingreunat zilnic de nesimtirea soferilor care opresc in fata Tribunalului Cluj. Printre soferii care obstructioneaza o banda de mers se regasesc si reprezentanti ai Politiei Locale si Judetene care in loc sa aplice legea o incalca zi de zi "in interes de serviciu".

Nu conteaza ziua din saptamana pentru ca  forfota din fata Tribunalului Cluj este mereu aceeasi. Zeci de masini opresc zilnic cu avariile pornite la poarta Tribunalului de pe strada Dorobantilor. Printre soferii carora nu le pasa de restul participantilor din trafic se regasesc de multe ori chiar politisti. Acestia, in interes de serviciu, stationeaza zeci de minute.

Vineri aglomeratie mare pe strada Dorobantilor. In fata Tribunalului Cluj o masina opreste pe prima banda de circulatie. In cateva secunde becurile de avarie sunt pornite de soferul nesimtit.  Pe trotuar la cativa zeci de metri  mai in spate un politist de la rutiera sta linistit la povesti cu un prieten ignorand claxoanele si nervii celor care sunt blocati de soferul nesimtit. Nu intervine in degajarea traficului.

Pe sensul opus un jeep mai blocheaza o banda de circulatie. Soferii  nervosi claxoneaza. Un taximetrist cedeaza nervos si ocoleste blocajul din fata Tribunalului Cluj conducand cu tupeu pe trotuar. 

Asemeni situatiei de pe strada Avram Iancu din fata liceului George Cosbuc, municipalitatea nu gaseste nici o solutie la nesimtitii pe patru roti care obtureaza traficul zi de zi. Singura solutie pare a fi pozitionarea unui agent de politie care sa nu permita oprirea pe strada Dorobantilor. Pana cand cei din Primarie sau de la Politia Rutiera vor gasi o solutie zilnic veti putea vedea masini de la diferite institutii ale statului si in special ale Politiei Judetene cum opresc cu nesimtire blocand traficul. 

Comentarii

Cristi

07.12.2014 10:58

Eu as zice ca nesimtirea este la autoritati. De ce permit functionarea tribunalului si a judecatoriei intr-un loc unde nu exista infrastructura necesara? De ce in atatia ani nu au facut nimic sa rezolve problema? Este valabil pt spitale, scoli, universitati, primarie, prefectura, finante, etc. Toate sunt in buricul targului cu infrastructura zero.Dar sigur hai sa ii facem pe oameni nesimtiti. Doar in Romania, poti trai lejer fara sa ai treaba cu aceste institutii ... Doar mergem de placere acolo si ne inghesuim ca vitele...

ioan avram

07.12.2014 12:02

sa va trimit imagini de pe strada universitatii din fata unei scoli unguresti ?acolo se ocupa complet si pista pentru biciclete.........cu aceeasi nesimtire daca nu chiar mai mare.

Petru

08.12.2014 00:48

1.E nevoie urgenta de o parcare acolo.2. Trebuie facute presiuni la Primarie sa aduca linia de tramvai pe Dorobantilor. Astfel lumea care are treaba la Tribunal, Finante, Biserica, Teatru o sa aiba un mijloc decent de transport public.

Adauga comentariu