Autoritățile așteaptă primăvara pentru reluarea lucrărilor la viitoarea bază sportivă La Terenuri. BOC: „Partea grea de acum va începe, nu în perioada de iarnă, la minus 20 de grade... nu sînt absurd în privința asta”

Lucrările de amenajare a bazei sportive La Terenuri ar trebui să fie încheiate în septembrie 2021. Lucrările sunt în întârziere. „Acum, noi stăm cu ochii ca pe butelie și vă vom informa dacă nu se țin de cuvânt”, a declarat primarul Boc, amenințând firma cu lista rușinii, listă pe care nu este nici o rușine să figurezi. Deși, probabil, reprezentanții administrației locale nu ar trebui doar să informeze comunitatea în privința întârzierilor, ci să facă astfel încât aceste întârzieri să fie recuperate, iar proiectul să fie încheiat la termen. 

Sunt șanse ca anul acesta să fie gata baza La Terenuri. Contractul spune că la începutul lunii septembrie trebuie să fie gata.

Deocamdată, după o întârziere de început, lucrurile revin la normalitate. Am avut o discuție riguroasă și principială cu firma care se ocupă de construcție.

Le-am spus că în acest oraș nu se negociază calitatea sub nicio formă, iar dacă nu vor să intre pe lista rușinii, să stea în termene.

Termene care ne duc la convingerea că poate fi gata lucrarea până la sfârșitul lunii august.

Evident, suntem cu ochii pe butelie și vă vom informa dacă nu se țin de cuvânt.

Mai sînt încă câteva luni bune de lucru, partea grea de acum va începe, de lucru, nu în perioada de iarnă, la minus 20 de grade... nu sînt absurd în privința asta”, a declarat Emil Boc la un post de radio local.

Prin urmare, autoritățile așteaptă primăvara pentru ca lucrările de pe șantier „să ia amploare”. 

În decembrie 2020, șantierul viitoarei baze sportive La Terenuri era aproape pustiu.

Acum, în februarie 2021, autoritățile locale așteaptă venirea primăverii pentru ca lucrările să ia amploare. 

Ritmul năucitor de lucru de pe acest șantier nu ar trebui să ne mire deloc întrucât reprezintă o practică frecventă a firmelor contractate de Primărie. Să ne amintim doar cazul Pieței Lucian Blaga, al parkingului Negoiu sau al locuințelor sociale de pe strada Ghimeșului, proiecte întârziate. 

Lucrările de la Baza Sportivă La Terenuri sunt executate de asocierea formată din SC RoVerde Landscaping SRL Petrești, jud. Ilfov – SC Open Trans SRL Sfântu Ilie, jud. Suceava – SC Electrogrup SA Cluj-Napoca – SC Cris Garden SRL București – SC Prospect Dream SRL.

Contractul a fost semnat anul trecut, la sfârșitul lunii aprilie și are valoarea de 5,5 milioane euro, fără TVA.

Ro Verde Landscaping SRL a câștigat și în 2017 un contract cu Primăria Cluj-Napoca, în valoare de 1,2 milioane euro pentru a debarasa resturile vegetale de pe spațiile verzi aferente cartierelor de blocuri din oraș.

CITEȘTE ȘI: Viitoarea bază sportivă La Terenuri este un munte de noroi. Emil Boc amenință constructorul RoVerde Landscaping cu lista rușinii: „Vom monitoriza foarte atent lucrările”

Proiectul de realizare a bazei sportive din Mănăștur vizează un teren delimitat de pârâul Calvaria în partea de vest, liziera pădurii Mănăştur în partea de sud, strada Mărişel şi zona ansamblurilor de locuinţe colective construite înainte de 1990 în partea de est şi nord. În prezent, accesul se realizează din strada Mehedinţi şi strada Mărişel.

Această zonă va fi transformată complet, urmărind obiectivul de creștere a calității vieții locuitorilor acestui oraș.

Baza sportivă și parcul de agrement „La Terenuri”, cu o suprafață de 4,2 hectare (42.410 metri pătrați), cuprinde facilități cu acces liber pentru recreere, sport și relaxare pentru toate tipurile de public, de la copii la cei vârstnici, atât în aer liber cât și indoor (în sală), cu amenajări și dotări urbane de ultimă generație. Baza va oferi clujenilor o suprafață de spații verzi amenajate de peste 18.000 de metri pătrați.

 

Adauga comentariu