Autoritățile anunță restructurări masive pentru fostele zone industriale: „Am stabilit cum vom face cu Bulevardul Muncii. Și anume, vom face un masterplan...”

Administrația locală își propune să restructureze în timp fostele zone industriale din Cluj-Napoca. După experiența acumulată de reprezentanții autorității locale în urma elaborării masterplanului viitorului cartier Sopor, acum Primăria este pregătită să transforme și zona Bulevardului Muncii într-un spațiu de dezvoltare „fără precedent”, după cum apreciază edilul Emil Boc. Prima etapă după consultarea publică pe această temă vizează elaborarea unui masterplan ce va preface acest spațiu într-o zonă „de calitate urbană”.

„Am stabilit cum vom face cu Bulevardul Muncii. Și anume, vom face un masterplan care să-i confere viziune pe termen lung.

În urma dezbaterii asta s-a creionat. 

Și îi va da șansa acelei zone să poată fi o zonă de calitate urbană și de dezvoltare fără precedent. 

Vom avea restructurări peste tot acolo.

Unde trebuie să păstrăm profilul noii industrii care, repet, ține mai mult de dimensiunea asta de inovare, de inteligența artificială, servicii – și cam aici stă orașul foarte bine și aici sper să ne dezvoltăm în continuare - combinate cu zonă de parcuri, cu zonă de birouri, cu zonă rezidențială. 

Clar că aceste zone vor face obiectul unor restructurări masive”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții. 

Primăria Cluj-Napoca propune un masterplan de dezvoltare a zonei bulevardului Muncii, pe o suprafață de aproximativ 300 de hectare.

Cel mai mare eșec al Primăriei Cluj-Napoca în ceea ce privește dezvoltarea urbană este cartierul Bună Ziua, unde au fost emise autorizații de construcție pe bandă rulantă, fără să se țină cont că nu există terenuri pentru școli, grădinițe și parcuri. Având la activ această experienţă negativă, Primăria a început să dezvolte masterplan-uri pentru celelalte zone de dezvoltare din oraș.
 

 

Adauga comentariu