Autoritățile alocă 460.000 lei pentru organizarea în noiembrie, la Cluj-Napoca, a meciului de tenis România-Peru, contând pentru Grupa Mondială I a „Cupei Davis”. CU SPECTATORI SAU FĂRĂ?

Autoritățile alocă suma de 460 mii lei, de la bugetul local, pentru organizarea în municipiul Cluj-Napoca, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, a meciului de tenis România-Peru, contând pentru Grupa Mondială I a „Cupei Davis”, în noiembrie 2021.

Un proiect de hotărâre care prevede alocarea acestor fonduri va fi aprobat de consilierii locali. 
Deși administrația sponsorizează din bani publici desfășurarea unui asemenea meci, nu este clar dacă partida va avea loc cu prezența fizică a spectatorilor sau fără. 

Spre exemplu, turneul de tenis Transylvania Open WTA250, de la Cluj Napoca, care este organizat în perioada 23-31 octombrie 2021, se desfășoară fără spectatori, potrivit noilor măsuri ale Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), privind combaterea efectelor pandemiei. 

CITEȘTE ȘI: Transylvania Open, fără spectatori: „CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează”

„Ne-am dorit să ne bucurăm de tenis, să vedem jucătoare de top, să fim alături de partenerii noștri, care la rândul lor au înțeles importanța evenimentului. 

CNSU și Raed Arafat au decis că eforturile noastre și ale voastre, de a fi vaccinați și a respecta regulile, nu contează.

Au decis că un turneu din circuitul profesionist de tenis pe care l-am obținut extrem de greu, nu contează, deși respectă standarde extrem de riguroase de securitate sanitară - și cele impuse de WTA, și cele impuse de autoritățile din România”, semnalau organizatorii Transylvania Open WTA250 de la Cluj-Napoca în deschiderea evenimentului. 

Prin urmare, în contextul epidemiologic actual, extrem de dificil pentru Cluj-Napoca, cu o rată a infectărilor în continuă creștere, alocarea acestor fonduri din bugetul public se realizează chiar dacă nu se cunosc condițiile de desfășurare și participare a publicului la meciul România-Peru. 

Încă de la finele lunii septembrie, Romania Davis Cup Team semnala că România – Peru a ajuns în barajul Grupei Mondiale I a Cupei Davis. Meciul va avea loc în România la sfârșitul lunii noiembrie 2021.

 

 

 

sursa foto: captură romaniadaviscupteam/facebook.com

 

Adauga comentariu