Autobuzele pocnesc pe capete: două pe zi. Clujenii continuă să circule cu jafuri, deși Primăria anunță achiziții spectaculoase

Deși municipalitatea ne gâdilă auzul cu tot felul de știri ”bombă” cu privire la reînoirea flotei auto a transportului public în comun, iată că pe străzile Clujului circulă aceleași jafuri de autobuse, la care CTP nu vrea nicicum să renunțe. Acesta este și motivul pentru care, într-o singură zi, traficul devine insuportabil, deoarece două autobuse se strică la distanță de câteva ore. Într-o singură zi. Iar despre autobuzele articulate, supranumite ”Bocobuse”, nici că mai încape vorba. Ce să mai spunem despre cele electrice? 

Vă spunem, în schimb, despre autobusele cu care circulă clujenii zi de zi, nu despre cele din filmele SF. Ei bine, acestea sunt deja uzate, astfel încât aerul condiționat ar fi un lux nepermis în aceste mijloace de transport în comun. Autobusele de pe traseele periferice sunt ca vai de ele, iar cele de pe liniile 8, 47, 48 abia mai ajung la destinație uneori. Nu mai intrăm în detalii cu privire la supraaglomerarea din interiorul acestora.

Astfel, în jurul orei 12, un autobus de pe linia M 26 blocase banda 1 de mers de pe Calea Florești, deoarece reușise performanța de a se strica din mers. Și n-a mai vrut s-o ia din loc. Culmea, acesta a staționat mai mult pe banda 1, decât în stație.

Într-un final, a fost ajutat...

 

La distanță de aproximativ 6 ore, un alt troleibuz s-a stricat vis a vis de FSEGA:

 

 

În loc de concluzie: la filme SF ne putem uita și la televizor. Pe străzi avem nevoie de autobuze funcționale, nu de aceleași jafuri obosite, care duhnesc a nepăsare. Iar până să fie rezolvate problemele care țin de ecologie - prin autobuzele electrice - bine-ar fi ca municipalitatea să fie preocupată de probleme mai simple, mai umane: precum aerul condiționat din mijloacele de transport în comun și o minimă curățenie - în autobuze și pe străzi. Măcar atât. E mult?

 

 

sursa foto: Info Trafic jud Cluj

Adauga comentariu