Autobuze noi la Cluj. CTP va plăti 11 milioane de euro pentru 50 de autobuze noi

50 de autobuze noi, Mercedes, vor rula pe străzile municipiului. Producătorul german va trebui să livreze 25 de autobuze până la sfârşitul acestui an şi încă 25 până în 31 ianuarie 2018. 

Conform platformei Linia9, licitația CTP Cluj a fost câștigată de Mercedes, iar prețul pe unitate este de 219.500 de euro. În faza evaluării tehnice şi economico-financiare, a fost descalificată compania BMC România, iar în finala licitației au intrat Mercedes şi Solaris. 

În etapa a doua a evaluării ofertei, unde s-a constatat că polonezii de la Solaris nu au respectat cerințele din caietul de sarcini, compania fiind deasemenea descalificată. 

Dacă nu vor exista contestaţii, se va trece la semnarea contractului. Vehiculele vor fi diesel, cu euro 6, modelul scurt, de 12 m, echipate full, cu camere video interioare şi exterioare, computer de bord, sistem de numărare a călătorilor, trapă pentru persoane cu dizabilităţi şi validatoare de ticketing. 

Costul total pentru achiziția celor 50 de autobuze noi este 11 milioane de euro fără TVA, iar banii pentru achiziţie provin dintr-un credit de 20 de milioane de euro obţinut de CTP Cluj. 

CTP Cluj a mai cumpărat zece autobuze diesel scurte în 2015, de la Iveco, aflate în exploatare, insa mai doreşte să achiziţioneze 10, tot diesel, iar licitaţia pentru 10 autobuze nearticulate electrice, din fonduri elveţiene, este în faza premergătoare anunţării câştigătorului, informeaza NCN. 


Adauga comentariu