Autobuze high-tech in zona metropolitana

Autobuze ecologice, afisaje electronice, harti cu trasee in fiecare statie - sunt doar cateva dintre conditiile pe care transportatorii sunt obligati sa le indeplineasca in zona metropolitana

Autoritatile au facut calculele: in cele sapte unitati administrativ teritoriale vor circula 180 de autobuze si 10 microbuze, care vor parcurge aproape 30.000 de kilometri fiecare zi, in cele 2.131 de curse zilnice. 

"In salonul mijlocului de transport va fi asigurata informarea publicului calator prin mijloace vizuale si sonore cu privire la denumirea staţiei care urmeaza si la legaturile cu alte mijloace de transport public local de  persoane" , se arata in regulamentul de transport intocmit de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara “Asociatia Metropolitana de Transport Public Cluj”. 

Mai mult, autobuzele care vor circula in zona metropolitana vor avea aer conditionat, conditii speciale pentru persoanele cu handicap si nevazatoare, dar si alte accesorii pe care masinile din Cluj-Napoca nu le-au avut niciodata. 

"Trebuie sa asigure afisarea in salonul mijlocului de transport a numelui conducatorului acestuia si a hartii schematice care sa permita vizualizarea traseului si a retelei de trasee", mai scrie in document. 

Iar sistemul de transport public local din municipiu trebuie mentinut si dezvoltat la acelasi nivel ca in comunele limitrofe, membre AMTP Cluj, se mai arata in act. Astfel, se impune folosirea unor autobuze şi tramvaie cu dotari superioare, pentru a asigura conditii optime de calatorie, indiferent de perioada: incalzire, aer conditionat, iluminat interior corespunzator,

Perioada contractului de delegare a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate în AMTP Cluj este de 6 ani. 

sursa foto: nordvest-tv.ro

Adauga comentariu