Autobuz CTP, înconjurat de un nor de fum. Seria autobuzelor ”în flăcări” continuă

Autobuzele CTP încep să devină un pericol public pentru călători. În această după-amiază, circulația mijoacelor de transport în comun a fost întreruptă în Piața Ștefan Cel Mare din cauza faptului că un autobuz a fost cuprins de flăcări. Este al doilea autobuz al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca care se defectează în timpul programului de lucru. 

Un cititor a semnalat faptul că în jurul orei 14:00, pe una din cele mai aglomerate artere din oraș, nori de fum înconjurau un autobuz CTP, oprit între două stații. ”Ce sa vezi ? O alta săptămână, un alt autobuz în flăcări! Zic....să folosim transportul in comun, nu mai avem nevoie de crematoriu!”, a spus bărbatul. 

Din fotografiile făcute de clujean reiese faptul că flăcările ar fi fost în zona motorului și nu s-au extins dincolo de zona din spate a autobuzului. De asemenea, grupul de oameni de lângă mașina care are o ”coadă” de fum, par a fi călătorii evacuați la momentul producerii incidentului.

Ne întrebăm ce se va întâmpla la vară, dacă sistemele de răcire vor face față caniculei sau săptămânal se va transforma câte un autobuz sau troleibuz CTP într-o ”bombă” pe roți. Nu tragem concluzii cu privire la incidentul de azi deoarece încă nu se știe care a fost cauza norului de fum. Mai mulți clujeni au afirmat că ar fi vorba de un furtun sau un radiator spart, dar conducerea CTP Cluj nu ne-a confirmat acest lucru.

Liviu Neag, șeful Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, nu a răspuns apelului telefonic și așteptăm comunicatul de presă oficial, care sperăm să nu conțină afirmații trase de păr, cum că ar fi vorba de un praf ecologic de răcire, și nu de fum, ori că fotografiile sunt trucate.

În această primăvară, a mai avut loc un incident similar, în care un autobuz second-hand a fost cuprins de flăcări în cartierul Gheorgheni și a fost nevoie de intervenția rapidă a pompierilor deoarece flăcările s-au manifestat violent. Doar prezența de spirit a șoferului, care a evacuat în timp foarte scurt călătorii speriați, a prevenit un posibil dezastru. Ambele incidente ridică semne de întrebare cu privire la siguranța viitoare a clujenilor în mijloacele de transport în comun, mai ales că pe străzile din municipiu circulă încă multe autobuze vechi, achiziționate la mâna a doua.

 

 

 

Sursa foto: facebook

Comentarii

oaida

30.05.2017 14:15

Domnu Neag capul lui Moldovan îl vrem​​

Adauga comentariu