"Aurelia Cristea, vanzatoare de aprozar care-si aroga titluri universitare nedobandite", acuza senatorul Marian. Fals CV in dreptul ministrului clujean

Ministrul pentru Dialog Social, clujeanca Aurelia Cristea, si-a trecut în CV, disponibil si pe siteul ministerului, ca a predat un curs de Securitatea asigurarilor sociale, ceea ce nu este tocmai adevarat, sustine jurnalistul Remus Florescu, de la Adevarul. Purtatorul de cuvant al UBB, Paul Farcas, a confirmat ca ministrul clujean a sustinut seminarii, nu cursuri, dar si ca este doctorand, nu profesor asociat.

 

Senatorul Valer Marian: "Vanzatoare de aprozar care-si arogă titluri universitare nedobandite"

 

În urma cu cateva zile, senatorul Valer Marian a adresat, in scris, prim-ministrului Victor Ponta o intrebare prin care semnala ca CV-ul Aureliei Cristea, disponibil pe site-ul PSD Cluj, are neconcordante. 

"Pe de alta parte, potrivit unor cunoscuti ai sai, proaspata si distinsa doamna ministru a omis sa mentioneze in CV liceul absolvit si activitătile profesionale desfasurate de la absolvirea studiilor liceale pană in 1995, inclusiv ca in perioada respectiva a fost vanzătoare de aprozar (mic magazin de legume, fructe si zarzavaturi). Iar, potrivit presei clujene, doamna ministru delegat pentru Dialog Social ar avea si anumite probleme de integritate legate de functiile detinute si de veniturile realizate la Comisia pentru Supravegherea Asigurărilor si la Pool-ul pentru Asigurari Impotriva Dezastrelor (PAID).

In consecinta,  avand in vedere că studiile, respectiv pregatirea si experienta profesionala constituie un criteriu important pentru desemnarea intr-o functie de demnitate publica cum este cea de ministru si ca v-ati numarat printre criticii cei mai vehementi ai pregatirii precare a fostului ministru Igas, va solicit sa-mi comunicati care au fost motivele sau criteriile profesionale avute in vedere la desemnarea in funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social a unei absolvente intarziate a unor facultati obscure sau contestate, care si-a inceput cariera profesionala ca vanzatoare de aprozar care-si arogă titluri universitare nedobandite si care nu are nicio experienta in relatia cu sindicatele".

Aceeasi eroare a fost constatata si pe siteul Ministerului Muncii. Mai exact, în CV se arata ca Aurelia Cristea a fost profesor asociat si a predat un curs de Securitatea Asigurarilor Sociale la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Purtatorul de cuvant al UBB, Paul Farcas, spune ca Aurelia Cristea este doctorand la UBB si ca ea a tinut doar seminarii. „Doamna Aurelia Cristea figureaza ca doctorand al UBB. Ea a tinut doar seminarii la UBB, si nu cursuri. Probabil a facut vreo confuzie în CV“, afirma Farcas.

 

Nasra zice si el ce poate: "A fost o greseala"

 

Horia Nasra, purtatorul de cuvant al PSD Cluj, a precizat ca este vorba despre un CV mai vechi de pe siteul local al partidului, iar în actualul CV nu apare faptul ca Aurelia Cristea a fost profesor asociat la UBB. El a sustinut ca s-a facut o greseala pe care a rectificat-o. Cu toate acestea, greseala a ramas în CV-ul de pe siteul MInisterului.

Astazi, 12 martie 2014, în CV-ul respectiv a ramas faptul ca Aurelia Cristea a fost profesor asociat. Nasra a sustiut ca CV -ul a fost gresit "de la centru". 

Aurelia Cristea, desemnata saptamana trecuta ministru delegat pentru Dialog Social, este deputat PSD la primul mandat si a fost timp de patru ani (2006-2010) membru al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. Aurelia Cristea este din 2010 membru al Consiliului National al PSD si vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD Cluj.

Adauga comentariu