Aurelia Cristea: „Este un rezultat promițător. Construim o alternativă pe zona de centru-stânga și în județul Cluj”

Rezultatele parțiale anunțate de către Biroul Electoral Central plasează partidul fostului premier Victor Ponta pe a patra poziție, după PNL, PSD și Alianța USR-Plus. Președintele Pro România Cluj, Aurelia Cristea, apreciază acest rezultat drept „promițător”. De altfel, în Cluj, Pro România a avut un rezultate de 3,7%.


„Având în vedere faptul că am pornit în această campanie electorală în urmă cu patru luni de zile, cel puțin organizația de la Cluj, întrucât nici nu avem organizații peste tot în județ și muncim în continuare la construirea unei echipe și la nivelul municipiului Cluj-Napoca, este un rezultat promițător.

Nu este un rezultat bun, dar este un rezultat promițător ce ne confirmă faptul că suntem pe un drum bun și avem pe ce să construim o alternativă pe zona de centru stânga și în județul Cluj.

Rezultatele la nivel național sunt, evident, foarte bune pentru prima competiție electorală la care participă Pro România, să fie a patra forță politică, confirmată printr-un scrutin electoral, cred că este ceva. La nici un an de la înființarea partidului și în contextul în care nu avem, în mare parte prin țară, nici primari, nici consilieri locali, dar nici alte resurse bugetare. Totul a fost bazat pe muncă voluntară și pe contribuția efectivă a membrilor. 

Eu militez și la nivelul județului, și în interiorul partidului, pentru dezvoltarea acestui proiect, consolidarea lui și în vederea viitoarelor alegeri. Practic, pentru alegerile prezidențiale încă nu este luată o decizie, dar dacă vom participa cu candidat propriu, noi trebuie să ne pregătim deja de acum, pentru că rezultatul ne dă cumva această perspectivă, să ne pregătim pentru alegerile de anul viitor”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Aurelia Cristea, Președinte Pro România Cluj.

Recent, după publicarea rezultatelor alegerilor europarlamentare de către Biroul Electoral Central, fostul premier și actualul lider al partidului Pro România a apreciat că formațiunea politică pe care o reprezintă are de recuperat zona de centru-stânga și de a veni și mai mult în întâmpinarea electoratului.

Victor Ponta s-a arătat de asemenea mulțumit de rezultatele înregistrate la nivel national de formațiunea pe care o reprezintă. Mai exact, Pro România a înregistrat 7,01% din voturi.

„Trebuie să refacem în zona de centru - stânga o politică modernă care să înţeleagă cei 9 - 10 milioane de oameni care au venit la vot şi direcţia în care merge România", a declarat Victor Ponta.

Noi trebuia în această campanie să ne distanţăm şi mai tare, să nu mai spună lumea: sunteţi tot PSD-işti, vă întoarceţi la PSD. Cred că de acolo am pierdut multe voturi şi de acum încolo vom avea grijă să le recuperăm", declara Victor Ponta după afișarea rezultatelor parțiale de către BEC. 

11:00  BEC a anunţat primele date parţiale centralizate până la ora 10:20, după centralizarea a 27,15% din voturile valabil exprimate. 

PNL - 26,23%, PSD - 23,68%, USR-PLUS - 20,51%, Pro România - 7,01%, UDMR - 6,07%, PMP - 5,5% şi ALDE - 4,24%. 
   

Adauga comentariu