Aurelia Cristea a demisionat din functia de ministru delegat pentru Dialog Social

Deputatul clujean si-a anuntat decizia pe Facebook, in urma cu aproximativ o ora, precizand a luat aceasta hotarare “in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta” si ca urmeaza sa lucreze la un proiect “comunitar, de suflet, acasa, in Cluj-Napoca”.

Anuntul incepe pe un ton optimist, in spiritul sarbatorilor care se apropie, insa continua cu vestea demisiei din Guvernul Romaniei.

“Sarbatorile iernii se petrec mereu acasa, in familie si sunt cu atat mai frumoase atunci cand la finalul unui proiect, politic, rezultatele sunt apreciate de echipa. si am speranta ca si de catre cei cu care am interactionat.

In aceasta seara, in urma unei discutii cu premierul Victor Ponta am incheiat un proiect guvernamental, pentru a continua unul comunitar, de suflet, acasa, in Cluj-Napoca.

Le multumesc tuturor colegilor pentru buna colaborare si premierului Victor Ponta pentru incredere. Ma bucur ca am reusit in aproape zece luni, in calitatea de ministru delegat pentru dialog social sa imbunatatesc comunicarea si dialogul intre partenerii sociali si autoritati, sa pun umarul la lansarea unor proiecte finantate prin fonduri europene care sa incurajeze democratia participativa, sa sustin un dialog constructiv cu partenerii sociali si sa contribui la promovarea unei culturi a dialogului nonconflictual.

Apreciez foarte mult demersul societatii civile, mesajul de reforma si modernizare a societatii promovat de aceasta, in spatiul public, si ma bucur ca am reusit sa sustin proiectele tinerilor”, a postat Aurelia Cristea. 

Deputatul PSD de Cluj a mai promis ca va prezenta in curand “un raport de activitate si cateva ganduri de viitor, atat pentru sfera dialogului social cat si pentru comunitatea noastra, Cluj-Napoca”.

Intr-una din postarile anterioare, fostul ministru anunta finalizarea unei sedinte de guvern in cadrul careia bugetul a fost aprobat si trimis Parlamentului. 


““Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeana a Tineretului – Youth@Cluj-Napoca 2015”, prin ordonanta de urgenta, a fost declarat proiect national prioritar al Guvernului in 2015! Multumesc pentru sustinere colegilor din Cabinet si premierului Victor Ponta!”, a scris Cristea.

Amintim ca proiectul Capitalei Tineretului de la Cluj a starnit controverse care i-au implicat atat pe Aurelia Cristea, pe cei de la Federatia Share, responsabilii implementarii acestuia, cat si pe edilul Emil Boc, iar Bogdan Buta, presedintele federatiei, despre care Ziar de Cluj a dezvaluit o serie de nereguli, a demisionat recent din aceasta functie. 

Pe de alta parte, Aurelia Cristea este cel de-al treilea ministru delegat din Cabinetul Ponta care isi anunta demisia pe Facebook sambata.

In aceeasi zi  ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism Florin Jianu a anuntat că portofoliul IMM-urilor va fi alipit la cel al Economiei si va fi condus politic, motiv pentru care el nu va mai face parte din Guvern, nefiind un om politic, ci un tehnocrat, potrivit mediafax.ro.

De asemenea, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, de asemenea tehnocrat, a anuntat ca a discutat in cursul zilei cu premierul Ponta si ca acesta i-a comunicat faptul ca doreste un nou concept, respectiv "lipirea", din nou, a Departamentului de Energie la Ministerul Economiei si numirea unui ministru politic.

Foto: Facebook

Adauga comentariu