Aurelia Cristea, atac frontal la Boc si la protejatul lui, Bogdan Buta, care suge din bani publici zeci de mii de euro

Aurelia Cristea, ministru pentru Dialog Social, ii adresaza astazi o scrisoare deschisa primarului Emil Boc, prin care ii cere sa dispuna un audit urgent in vederea asigurarii unei transparente totale fata de felul in care acolitii Primariei "sparg" banul public folosindu-se de proiectele Cluj - Capitala Europeana a Tineretului, cu atac direct la Bogdan Buta si facand referinta expresa la anchetele publicate de Ziar de Cluj vizavi de "capusa" Bogdan Buta, care suge din bani publici profit pentru firmele sale, asa cum am deomstrat in repetate randuri.

 

"Stimate Domnule Emil Boc,

 

Încep prin a vă mulţumi pentru disponibilitatea pe care aţi arătat-o în privinţa colaborării cu mine personal şi cu Guvernul Ponta pentru proiectul de interes naţional Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului - Youth@Cluj-Napoca 2015. Am avut, ce e drept, un început mai greu, însă, în cele din urmă, lucrurile au început să intre pe un făgaş normal, pe o direcţie bună. Aceasta riscă însă acum să fie deviată, întârziată şi chiar oprită de suspiciunile care planează asupra directorului executiv al Federației, Bogdan Buta.

Ţinând cont de buna intenţie manifestată de Guvern, de tot ceea ce se va întâmpla anul viitor, pe de o parte, dar şi de informaţiile apărute în presă, precum și de sesizările pe care le-am primit, vă rog să utilizați toate mijloacele și instrumentele pe care le aveți la dispoziție astfel încât Federația SHARE să asigure transparența activităţii și să se delimiteze de orice fel de asociere cu orice formă de corupție.

În consecință, vă solicit să procedaţi la o analiză serioasă şi, în calitate de asociat al Federaţiei Share (vă reamintesc, aţi semnat un protocol de parteneriat, consemnat în HCL 299 din 29 iunie 2013) să luaţi măsuri pentru clarificarea tuturor aspectelor semnalate.

Dacă acum câteva luni v-am solicitat să faceţi publică o evaluare a activităţii Federaţiei, în acest moment, date fiind noile circumstanţe, cred că o evaluare nu mai este suficientă. Este nevoie de un audit independent de asigurare a transparenţei totale, având în vedere că e vorba de proiecte finanţate din bani publici, şi de sesizarea organelor abilitate să investigheze fapte de evaziune fiscală, fraudă, corupţie.

Consider că este un risc pentru proiect orice situație neclarificată și, totodată, susțin că, pe perioada auditului și până la clarificarea oricăror suspiciuni, persoanele din conducerea Federației Share suspecte de astfel de practici ar trebui suspendate.

Vă rog, domnule primar, în calitatea dvs. de gestionar al impozitelor şi taxelor plătite de cetăţeni, să vă delimitaţi de persoanele asupra cărora planează aceste suspiciuni, să vă gândiţi la imaginea Clujului şi să faceţi toate demersurile pentru a evita girarea unor noi situaţii de tip Sorin Apostu. 

Îmi menţin în continuare sprijinul pentru proiectul Cluj-Napoca 2015, Capitala Europeană a Tineretului - Youth@Cluj-Napoca 2015 şi, tocmai de aceea, vreau să ne asigurăm, împreună, că nu va fi confiscat de “băieţi deştepţi”, ci va aparţine tuturor  tinerilor care, prin creativitatea, inteligența și entuziasmul lor, vor face din Capitala Europeană a Tineretului - Youth@Cluj-Napoca 2015 un real succes! 

Comentarii

lara

28.11.2014 15:44

Toate ca toate, dar cu floare -desigur rosie- in piept, margele, probabil perle false si nasturi mari aveti o aparitie mirobolanta,  de toapa.Nici nu mai conteaza ce spuneti...

Maria

02.12.2014 09:54

Ma tot gandesc cat de superficial poti sa gandesti, Iara. Nu toate femeile isi permit perle adevarate cum poarta idolul vostru Elena Udrea. Unii mai au si bun simt si nu arata nesimtirea cu care au furat.. nu sunt psd-ista daca asta gandesti( in opinia mea clasa politica toata e o incuscrire de mare succes pt toti membrii ei, indiferent de culoarea politica), sunt pur si simplu satula sa vad cat accent se pune pe genul asta de valori. O blana naturala asortata cu o geanta de marca si un ilel batut in diamante, nu face automat din cel care le poata un om mai bun, mai competent decat un altul mai modest. Gasesti astfel de exemple in viata incepand de la gradinita.. Rezultatele oamenilor care conduc tara asta ar trebui sa fie subiectul nostru de dezbateri, nu felul in care arata sau se imbraca.O zi buna!

Vanzatorul la a...

28.11.2014 16:04

Si-a gasit colega noastra draga pe cine sa dea vina pentru incompetenta ei si a guvernului, care desi promite de la inceputul anului ca vor sustine Clujul in acest demers, INCA nu au fost in stare sa faca NIMIC pt a-i ajuta pe acesti tineri.

anamaria

28.11.2014 17:48

iar tu lara esti un expert in domeniul expertizei, auditului si contabilitatii manageriale ca sa nu mai vorbim de cel al designului vestimentar, hair-styling si make up.

Mihai Viteazul

28.11.2014 17:57

Tot strigati jos stanga si la Cluj sunteti amanetati de dreapta - vezi relatia devenita traditie dintre primarie consiliul local si jilava. Sunteti niste miei pe care urineaza clasa politica asa ca nu mai aruncati pareri in afara cunostintei de cauza. Romania mielului bine taiat.Toti sunt la fel. 

.............radu

28.11.2014 23:27

lara , esti o vipera cu putin creer !! Are o paritie decenta si nu de pitipoanca, deci ar fi bine sa te linistesti.

Dan

29.11.2014 12:20

E un ziar pro PSD !!!!! La ce sa te astepti??? 

un auditor oarecare

29.11.2014 14:09

La Cluj, Sibiu s-au facut si se vor face proiecte ce ne ridica in ochii Europei, un audit ar trebui sa se faca la Botosani si in orase unde UE deja ne cere banii inapoi cu dobanda si sa nu uitam de campania plina de pomeni a domnului Ponta, acolo sunt sume infinite de bani, fara nici o justificare, fara nici o reflectare in realitate. Doamna Cristea, s-a terminat campania electorala, apucati-va de treaba ! Elaborati odata bugetul pe 2014, faceti ceva cu etnia romana ce ne face de cacao peste tot, realizati-va atributiile de ministru, daca voluntariatul si structurile lui nu si-au pus baza niciodata intr-un guvern penibil ca cel din care dumneavostra faceti parte, vedeti-va de treaba si lasati orasele care pot face proiecte de dezvoltarea economica sa-si urmeze cursul firesc. Aici lumea nu musca maimutarelile pesediste, iprocrizia, demagogia, parerea mea este ca habar nu aveti ce este o procedura de audit. 

un auditor oarecare

29.11.2014 14:45

la nivel de semnificatie intr-o procedura de audit daca ar fi sa se faca la nivelul banilor publici, deturnati domna, Aurelia Cristea va garantez ca orasul Cluj, nu poate sa intreaca Botosani si alte orase pesediste unde nu numai ca se fura la greu dar oamenii mor de foame, fara locuri de munca, desi potentialul mai ales in cazul agriculturii daca luam in considerare fertilitatea solurilor, Teleorman si Botosani ar trebui sa fie orase cu o economei de referinta. Dar totusi daca va simtiti brava cere o un audit extern pentru cheltuielile guvernului in ultimii 2 ani si mai ales pentru campania electorala a domnului Ponta, o sa va lase DNA fara nici membru de partid. P.S asteptam bugetul pe 2015

genepic

29.11.2014 15:36

nici cu E.Boc nu ma laud.... 

Adauga comentariu