Din oras

Aurel Tamas isi deschide local cu specific transilvanean pe strada Napoca

Oricine vrea sa ia masa in centrul Clujului ar trebui sa poata savura bucate traditionale transilvane, preparate asa cum se faceau odinioara in bucatariile comunitatilor din zona noastra, fie ca e vorba de unguri, secui, sasi sau romani. In aceasta idee a fost conceput restaurantul pe care artistul Aurel Tamas il va deschide pana la toamna, pe strada Napoca, la numarul 9. 

Frumoasele spatii cu coloane, firide si tavane boltite din cladirea care va adaposti localul se afla inca in renovare. Li s-au adaugat bogate ornamente din lemn, sculptate in stil transilvan, lucrate chiar acolo. 

Nu va lipsi o sala in care se vor depozita vinuri, o alta in care se degusta, un salon cu o masa mare, o sala a oglinzilor si cateva separeuri. In total, localul va avea peste 200 de locuri. Pe peretele unei incaperi de la etaj este pictata o nunta. 

“E nunta din Cana Galileii. De atunci au inceput oamenii sa aprecieze vinul”, a precizat Tamas. 

Renovarea cladirii a necesitat lucrari care au inceput in urma cu nu mai putin de 15 ani. 

“Ar trebui ca toate cladirile din centru sa fie renovate, cu lucrari de subzidire. Am conceput localul impreuna cu doi asociati, speram sa il deschidem pana in toamna. Avem incluse in meniu peste 250 de feluri de mancare, preparate traditionale, asa cum se faceau ele in comunitatile din Transilvania, fie ca e vorba de bucataria ungureasca, secuiasca, a sasilor sau a ardelenilor. Mai tarziu, natiile s-au amestecat, la fel si mancarurile lor, dar noi vrem sa readucem fiecare aroma specifica. Vom avea si preparate bucovinene ”, a precizat Aurel Tamas.

Pe langa mancare, clientii restaurantului vor avea parte si de muzica traditionala, “cantata la ureche de tarafuri profesioniste”. 

Conducerea viitorului local se afla in negocieri cu cu cei de la Hanul Pescarilor din Oradea. 

In ceea ce priveste preturile, acesta a spus ca se doreste ca localul sa fie accesibil atat celor care nu au venituri prea mari, cat si pentru cei cu stare.

“Toata lumea ar trebui sa se regaseasca in partea asta de atmosfera traditionala transilvaneana. Daca vin grupuri de clujeni sau din afara orasului sau a tarii, vor putea avea parte de mancare, muzica si dansuri cu specific secuiesc, sasesc, maghiar sau ardelenesc”, a rezumat Aurel Tamas. 

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *