Au vrut sa vanda extasy la Cluj, dar au ajuns la sectie

Traficanți de droguri prinși la Dej de DIICOT! Aveau asupra lor extasy și urmau să le vândă în Cluj-Napoca, la un eveniment. Ofițerii s-au văzut nevoiți să-i lase liberi pe cei care vând moarte albă

 

Ofițeri și procurori ai DIICOT Cluj-Napoca au oprit, vineri seara, două mașini în trafic, pe strada Baia Mare, la ieșire din Dej spre Cluj-Napoca. Mai mulți mascați împreună cu doi câini de depistare a drogurilor au fost angrenați în acțiune. Opt tineri din Baia Mare au fost încătușați și duși la audieri, totul după ce într-o mașină au fost găsite pastile de extasy, un drog de mare risc.

 

Acțiunea în trafic a avut loc imediat după lăsarea întrunericului și în ea au fost angrenate forțe impresionante. Câini specializați în depistarea drogurilor, polițiști de la rutieră, ofițeri DIICOT Cluj și mascații de la BCCO Cluj.

 

Anchetatorii aveau informații că tinerii din cele două autoturisme din Baia Mare , care se îndreptau spre Cluj-Napoca, la un eveniment, aveau de gând să vândă substanțele interzise. Inițial agenții de la rutieră au oprit cele două mașini ca la un control de rutină, ulterior opririi au intervenit mascații.

 

"Substanțele găsite asupra suspecților sunt extasy. Suspiciunea noastră a fost că aveau asupra lor extasy și s-a dovedit a fi așa. Au fost destul de surprinși de acțiune și clar nu se așteptau. Tinerii au declarat că drogurile le au pentru consum și o parte din ele urmau să le comercializeze la un eveniment din oraș", au declarat pentru Ziar de Cluj surse din cadrul DIICOT București.

 

Dintre cei opt tineri, doar unul a fost pus sub control judiciar, nici măcar reținut. Legea nu reglementează foarte clar ce cantitate de substanțe și ce substanțe interzise trebuie să ai asupra ta pentru a fi reținut sau arestat. După ce au ieșit de la audieri, dealerul de droguri și cei șapte prieteni cu care era au plecat spre casele lor ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

 

"Asupra unuia dintre tinerii aflați în una din cele două autoturisme oprite în trafic au fost găsite 14 pastile de extasy. Față de suspect s-a luat măsura controlului judiciar", ne-a spus Mihaela Porime, procuror DIICOT.

 

Ofițerii DIICOT au informații exacte legate de locația unde urmau tinerii să comercializeze pastilele de extasy și nu este exclus ca în viitor să aibă loc o acțiune de amploare.

sursa foto: esibian.ro

Comentarii

Radu

09.03.2015 12:10

Mega-actiune pe care s-au cheltuit multi bani si au prins niste gainari cu 14 pastile! :))))

Adauga comentariu