Au început lucrările pe latura de nord a Pieţei Unirii. Trotuarul a fost îngustat la un metru

De două zile a demarat ultima etapă de modernizare a Pieţei Unirii. Lucrările pe partea nordică a pieţei, potrivit declaraţiilor lui Emil Boc, urmau să înceapă în 15 iunie odată cu vacanţa de vară a elevilor.  Însă primăria a dat undă verde constructorilor cu două zile mai deveme. Termenul  preconizat de municipalitate, prin vocea viceprimarului Dan Tarcea,  pentru finalizarea investiţiei, este de 15 august. Clujenii vor avea încă o vară cu şantier în centrul oraşului.  

Amenajarea laturii de nord a Pieţei Unirii are ca scop alinierea benzilor de circulaţie dintre Bulevardul 21 Decembrie 1989 şi strada Memorandumului. Cel puţin aceasta este intenţia primăriei în vederea implementării benzii dedicate mijloacelor de transport în comun. 

“Începe etapa a IV-a de modernizare a Pieţei Unirii, latura nordică. Trotuarul va fi reorganizat pentru alinierea benzilor de trafic cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, mai exact cele care vin din cartierul Mărăşti şi merg spre cartierul Mănăştur. Se va realiza un nou trotuar pe partea cu parcarea și se vor înlocui stâlpii de iluminat public. După finalizarea lucrărilor din Piața Unirii, urmează să fie amenajată o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun, din Mărăști (Biserica Sf. Petru) până la primărie”, a afirmat Dan Tarcea pe contul personal de Facebook.


Ce a uitat să precizeze viceprimarul Dan Tarcea este faptul că din zona respectivă vor fi defrişaţi cei 6 arbori şi nu se ştie dacă vor fi plantaţi alţi copaci în locul lor. Ecologiştii din Cluj, cei care au protestat pentru salvarea sălciilor de pe malul Someşului, atunci când primăria a dorit să amenjeze încă o bandă de circulaţie, nu au ieşit să protesteze. Au pus batista pe ţambal, mulţumiţi cel mai probabil de finanţările primite de la bugetul local. Totodată Emil Boc anunţa în urmă cu o lună că trotuarul din faţa Consulatului Maghiar va fi îngustat cu 50 centrimetri -un metru. 

“Această latură va fi asfaltată modern. Avem în plan îngustarea trotuarului de pe latura unde se află Consulatul Maghiar cu 50 centimetri – 1 metru. Specialiștii vor calcula exact cât este nevoie pentru alinierea benzilor de trafic din zona Pieței Unirii cu cele care vin de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. Aţi văzut că atunci când veniţi de la Sora şi vreţi să mergeţi spre Memorandumului benzile se îngustează. Vrem ca pe viitor acolo să poată fi amenajată o bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun”, a declarat Emil Boc în 18 mai într-o emisiune radio.

După cum se poate vedea din imagini cel mai probabil că Emil Boc a vrut să spună că din trotuarul respectiv va rămâne doar lăţimea de 50 centimetri- un metru. Cu toate acestea este de urmărit faptul dacă termenul de 15 august, anunţat ca fiind data limită de finalizare a lucrării va fi respectat sau vom avea parte de un nou proiect “Podul Traian”. 

 

 

Adauga comentariu