Au dispărut „țepele” montate pe strada Emile Zola, după ce Ziar de Cluj le-a remarcat aspectul inestetic

Strada Emile Zola, din buricul târgului fain, cu cea mai bună calitate a vieții, Cluj-Napoca, a fost modernizată în cadrul unui proiect cu finanțare europeană (care a inclus și problematica stradă Regele Ferdinand, strada Tipografiei, strada Sextil Pușcariu și scuarul CEC).

Ziar de Cluj remarca, în data de 3 iunie, faptul că „regenerarea” urbană pe care o face administrația Boc pare a se defini, cu fiecare stradă reabilitată, drept una a țipătorului, a „săritorului în ochi”.

Dacă Ferdinand a fost spoită în nuanțe stridente și alunecoase de roșu și verde, pe Emile Zola au fost plantate atât de multe „țepe”, încât, ca trecător, trebuia să ridici privirea în sus, să nu îți zgârie retina.

Această stradă părea a fi pregătită de un Vlad Țepeș modern pentru un ritual de pedepsire a celor care, de la Revoluție încoace, o ard „faini” pe banul public, prin eterne șantiere finalizate cu o estetică urbană de prost gust.

Se pare că remarcile noastre nu au rămas fără ecou. O mare parte din țepele pe care Primăria le-a înfipt în Emile Zola au dispărut.

Așa arată strada Emile Zola acum:

Astfel arăta înainte:

Înainte:

Acum:

Înainte de a scrie Ziar de Cluj:

După ce Ziar de Cluj a semnalat problema:

Înainte:

După:

E bine că Primăria se sesizează măcar la articolele din Ziar de Cluj. O administrație competentă însă s-ar sesiza încă din stadiul de proiect.

O altă problemă care se ridică acum este cine și cât a plătit pentru montarea/demontarea inutilelor „țepe”. Bani irosiți, cel mai probabil, din bugetul public.

Adauga comentariu