Au aparut bilete Electric Castle false! Biletele cumparate online, xeroxate si vandute ilegal

Cu o luna inainte de inceperea festivalului Electric Castle, din Bontida, organizatorilor le-a fost semnalat faptul ca in mai multe orase se vand bilete false. Mai exact, biletele cumparate online sau prin aplicatia mobila sunt xeroxate si vandute mai departe. Cei care sunt inselati nu vor putea intra, insa, la festival cu astfel de falsuri, deoarece fiecare bilet are un cod de unic de bare, care poate fi scanat o singura data.

Pana acum, au fost semnalate mai multe cazuri de bilete false vandute in Cluj-Napoca, dar si in alte orase din tara, pentru festivalul de muzica de la Bontida.

“Noi avem doua tipuri de bilete, vandute prin Eventim si online. Cele din reteaua Eventim au  mai multe elemente de siguranta. Falsurile au aparut in cazul biletelor vandute online”, explica Andi Vanca, PR Electric Castle.

 Este vorba de biletele primite de cumparator pe aplicatia mobila Electric Castle sau pe email. Aceste bilete achizitionate online au un cod unic de bare, care este apoi scanat la  punctul de acces la festival fie direct de pe telefon, fie dupa ce este printat de posesorul lui.

Unele persoane se pare ca au profitat de aceasta situatie si au inceput sa vanda biletele printate, dupa ce le-au multiplicat. Organizatorii Electric Castle sustin ca au fost instiintati de faptul ca ieri, la un centru Xerox din Manastur, erau xerocopiate astfel de bilete.

“Cu aceste xerox-uri nu se poate intra la festival. Fiecare bilet are un cod unic de bare. Avem foarte multe semnale ca oamenii cumpara astfel de bilete si se trag, apoi, la xerox. Codul respectiv poate fi validat o singura data. Avem la fata locului seriile, putem verifica cine este posesorul original al biletului, cine si cand l-a cumparat. Noi ii incurajam pe oameni sa tina pentru ei biletele, sa nu si le posteze pe Facebook”, spune Andi Vanca.

Pe pagina de Facebook a evenimentului, se arata ca in acest caz a fost alertata si Politia, copierea biletelor fiind ilegala.

Organizatorii ii sfatuiesc pe cumparatori sa cumpere bilete doar de pe site-ul evenimentului. Chiar daca cele 30.000 de abonamente valabile pentru patru zile s-au epuizat, mai pot fi cumparate bilete de o zi, la pretul de 149 de lei.

Adauga comentariu