Atmosferă incendiară la meciul U-BT – CSM CSU Oradea. “Studenții” au învins cu scorul 89-75

Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca a fost plină la meciul U-BT Cluj-Napoca – CSM CSU Oradea, din prima etapă a returul Top 6. Suporterii i-au susținut pe “studenți” pe tot parcursul jocului, care deși a început timid pentru clujeni, s-a încheiat cu victorie pentru U-BT. Aceasta este a cincea victorie a clujenilor din acest sezon în fața orădenilor.

U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu scorul de 89-75 în fața CSM CSU Oradea, în meciul de miercuri seara, disputat în debutul returului fazei Top 6. Jocul a fost fără importanță pentru locul în clasament ocupat de U-Banca Transilvania, însă important pentru ambii antrenori din punct de vedere tactic.
Primele 20 de minute din meci au fost controlate de orădeni, care au condus aproape tot timpul. CSM CSU Oradea au reușit să marcheze 48 de puncte în primele 20 de minute, în timp ce U-BT a reușit 42 de puncte.

La pauză, antrenorul Mihai Silvășan a schimbat tactica, iar în următoarele două sferturi, “studenții” au avut un joc ofensiv și i-au condus detașat pe orădeni: 22-15, 25-12. În sferturile trei și patru și publicul s-a dezmorțit și și-a susținut frenetic echipa favorită. Nu au ezitat și să îi pună la punct, verbal, pe arbitrii, pe care i-au suspectat că i-au favorizat pe orădeni.

O aruncare de la distanță a lui Dykes în ultima secundă de atac a sfertului trei a făcut ca la intrarea în sfertul patru clujenii să aibă un punct avantaj.
Ultima perioadă de joc a fost controlată autoritar de U-BT, care a crescut ritmul, mingea a circulat cu viteză mai mare, capcanele s-au înmulțit și diferența pe tabelă a crescut fără oprire, în ciuda variantelor puse în teren de oaspeți.

U-Banca Transilvania învinge pentru a cincea oară în acest sezon campioana CSM CSU Oradea, acumulând 21 de succese în campionat.

”Nu am fost absolut deloc mulțumit de evoluția din prima repriză, am reușit, între ghilimele, să luăm 49 de puncte. Este inadmisibil să joci cu o echipă ca Oradea și să îi lași în prima repriză să marcheze atâtea puncte! Nu zic că nu sunt ei buni, însă nivelul nostru de agresivitate și concentrare a lăsat de dorit. Sunt mulțumit, însă, de atitudinea și mentalitatea noastră de după pauză, am încasat doar 26 de puncte în a doua repriză. Acesta este dezideratul nostru, ca atunci când avem zile proaste și nu putem să băgăm mingea în coș, să avem această intensitate în apărare, să oprim echipele să marcheze multe puncte. Fiecare minut din fiecare antrenament și fiecare meci trebuie să le tratăm cu profesionalism, să nu lăsăm lucrurile să treacă pe lângă noi fără să învățăm ceva din ele și fără să avem o atitudine care să ne facă mai buni. Dacă reușim să avem această atitudine, atunci vom fi bine înainte de Play-off”, a declarat, după meci, Mihai Silvășan, antrenorul U-BT.

 

Adauga comentariu