Atleții Poliției Locale au fost dotați cu ochi digitali de vulturi

Atenție, voi, toți, infractori ai Clujului, babe ce vindeți pătrunjel pe la colțuri, prostituate ce vă faceți veacul în Piața Gării, parcangii ilegali pe trotuare! De astăzi, atleții Poliției Locale din Cluj-Napoca au fost dotați cu ochi digitali de vulturi!

125 de camere audio-video de tip ”body worn” i-au superdotat pe polițiștii locali care vor filma tot ce mișcă în timp ce se plimbă prin oraș degeaba. Cel mai probabil, toate filmările polițiștilor locali vor fi pe slow motion.

„Toți polițiștii locali care lucrează la Serviciul ordine și siguranță publică și la Serviciul Trafic rutier vor fi dotați cu camere video portabile pe care le vor avea pe uniformă și cu care vor înregistra toate activitățile pe care le vor avea în meseria pe care o desfășoară (...) Aceste camere ne asigură că niciun polițist local nu va acționa decât în litera și spiritul legii. Prin urmare, vorbim de o formă de protecție a cetățeanului și de respect față de el. Pe de altă parte, este și o formă de protecție pentru funcționarul public, pentru polițistul local, care poate fi uneori obiectul unor infracțiuni de ultraj sau de altă natură. Deci este o situație prin care toată lumea câștigă”, a explicat primarul Emil Boc.

Adauga comentariu