Atlasul Frumusetii a ajuns la Cluj, dupa ce a facut inconjurul lumii in cautarea celor mai frumoase femei

Proiectul “Atlasul Frumusetii”, realizat de fotografa romana Mihaela Noroc, care a calatorit in 37 de tari pentru a surprinde frumusetea femeilor din lume, a ajuns ieri la Cluj, in cadrul Photo Romania Festival.

Zeci de oameni au participat ieri la vernisajul expozitiei, fotografiile fiind admirate atat de copii si tineri, cat si de persoane varstnice. Imbinand calatoria cu fotografia, Mihaela Noroc a reusit sa aduca in fata publicului un proiect prin care sa arate diversitatea planetei, prin intermediul unor frumoase chipuri feminine.

Mi-a fost greu. E ceva usor pe lumea asta? Dar a fost frumos. M-as duce de inca 10 ori. De 1.000 de ori”, a declarat Mihaela Noroc pentru Ziar de Cluj.

Tanara fotografa a povestit despre greutatile pe care le-a intampinat in calatoria sa, care a durat 15 luni. La final, insa, Atlasul Frumusetii a devenit cel mai mediatizat proiect romanesc din ultimii ani.

Au fost mult mai multe femei pe care as fi vrut sa le fotografiez, chipuri pe care le-am intalnit si care m-au refuzat. Si e normal sa se intample asta. Dar au fost si oameni care au inteles despre ce e vorba si au vrut sa coopereze, iar asta e foarte important. Am ales chipuri reprezentative pentru fiecare tara pe care am vizitat-o si imagini cat mai autentice. Maramuresanca noastra este la ea in sat, imbracata in hainele ei. In Maramures inca se pastreaza traditiile, oamenii se imbraca asa duminica de duminica. Fata asta investeste in hainele pe care le poarta enorm de multi bani. Bluza de pe ea costa in jur de 4.000 de lei, nu mai zic de cojoc. Oamenii de acolo fac niste eforturi extraordinare ca sa duca traditiile mai departe”, povesteste Mihaela despre fotografia care a facut inconjurul lumii.

Fotografiile sale au devenit cunoscute in toata lumea, virale pe retelele de socializare si publicate de marile ziare si televiziuni de pe intreg globul. Proiectul nu se opreste, insa, aici. Mihaela Noroc va pleca intr-o noua calatorie in luna iunie, in cautarea unor noi exemple de frumusete umana. 

Expozitia va putea fi vizitata pana pe 24 mai, la Muzeul de Arta din Cluj, in cadrul Photo Romania Festival.

Adauga comentariu