Aterizare de urgență pe Aeroportul Internațional Cluj! Probleme tehnice pentru un elicopter SMURD. VIDEO

Elicopterul SMURD din Jibou a aterizat azi de urgență pe Aeroportul Internațional Cluj, după ce a întâmpinat dificultăți tehnice. Inițial, elicopterul a pornit de la Zalău spre Cluj-Napoca cu un pacient în vârstă de 70 de ani care fusese resuscitat. Ajuns pe aeroport, pacientul a fost preluat în siguranță și transportat la Institutul Inimii.

 

Ulterior, elicopterul a decolat spre direcția Jibou, însă după 15 minute a întâmpinat probleme și a fost nevoit să efectueze manevre de oprire controlată a unuia dintre motoare. 

Comandantul de echipaj a luat decizia de a se întoarce pe aeroportul din Cluj-Napoca, a declarat conform procedurilor, stare de urgență, iar aeroportul i-a acordat permisiunea și prioritatetea pentru aterizarea cu un sigur motor.

Înainte de aterizarea pe aeroport, elicopterul a
efectuat un zbor în proximitatea aeroportului, cu scopul de consuma combustibilul și de a ateriza în condiții de siguranță.

În continuare, elicopterul va rămâne la aeroportul din Cluj-Napoca. De asemenea, o echipă tehnică din cadrul Inspectoratului General de Aviație urmează să se deplaseze la Cluj-Napoca în vederea identificării cauzei și pentru operaționalizarea elicopterului într-un timp cât mai scurt.

La nivelul Inspectoratului General de Aviație se vor efectua verificări pentru identificarea cauzelor care au generat producerea acestui incident.

Adauga comentariu