ATENȚIE, NU deschideți link-uri primite prin SMS! Mii de mesaje cu link-uri dubioase au fost primite de la numere din țară sau din străinătate

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), informează faptul că mai mulți utilizatori au notificat CERT-RO cu privire la primirea unor SMS-uri dubioase, de la numere din străinătate sau din România, în care erau invitați să-și verifice status-ul coletului. Este o metodă folosită de atacatori pentru a determina utilizatorii să acceseze acel link.

Ce aveți de făcut dacă primiți astfel de mesaje:

NU apăsați pe link-uri primite din surse necunoscute! Există posibilitatea să vă infectați dispozitivul cu #malware.

NU furnizați date personale, financiare sau de autentificare, după accesarea unor astfel de link-uri!

Folosiți o soluție de securitate pentru mobil, pentru prevenirea infectării dispozitivului, sau un instrument disponibil gratis online, pentru scanarea URL-urilor suspecte, precum #VirusTotal.

Pe dispozitivele mobile utilizate, activați opțiunea de verificare a securității aplicațiilor instalate și de blocare a celor din surse necunoscute.

Campania malițioasă poate suferi modificări, așa cum am observat în alte cazuri, și poate folosi ca momeală și alte domenii, nu doar serviciile de curierat. Fiți vigilenți!

 

 

Adauga comentariu