ATENȚIE, clujeni: verificări la instalațiile de gaze, făcute de ESCROCI. Când deschidem ușa?

Unii clujeni s-au trezit în fața ușii cu indivizi ce susțin că efectuează verificările periodice ale instalațiilor de gaze, în calitate de reprezentanți ai companiei Eon. Atenție! Verificările pot fi efectuate doar la solicitarea directă a cetățeanului. 

Locatarii din cartierul Mănăștur au fost puși în fața unei situații ce i-a descumpănit:

indivizi care se recomandau în calitate de reprezentanți ai companiei de gaze Eon, care nu aveau nici un ecuson și refuzau să se identifice. Aceștia s-au comportat într-un mod absolut neprofesionist, apelând la amenințări în cazul locatarilor care şi-au făcut verificările la instalaţiile de gaz cu alte firme sau care refuză să îi lase pe ei să le facă.

În acest caz, dacă locatarii vor întâmpina probleme în privința funcționării instalației de gaze, aceștia vor fi nevoiți să apeleze la firmele care au efectuat verificările, nu la furnizorul de gaze. 

Cu acest tip de mesaje, fără a se identifica, presupușii ”reprezentanți” Eon ar fi încercat să intre în apartamentele clujenilor.

Alte situații nefirești au fost înregistrate de curând în cartierul Gheorgheni: 

presupușii „reprezentanți” Eon solicitau chiriașilor o copie după actul de identitate al proprietarului pentru efectuarea verificărilor periodice la instalația de gaze.

Atenție!!!

„Într-adevăr, sunt firme sau persoane autorizate care pot face aceste verificări. În schimb, este opțiunea abonatului cu cine decide să facă această verificare. 

Dacă dânșii optează ca verificarea instalației să fie făcută cu o firmă particulară, noi nu putem obliga abonații să solicite pe cei de la SEA (SEA COMPLET, companie a Eon România pentru verificarea și revizia instalațiilor n. red.) pentru verificări.

Totul se rezumă la solicitarea abonatului. Altfel, reprezentanții SEA nu ajung. 

În același timp, sunt și persoane autorizate sau firme, care pot face aceleași verificări, dar în particular. Deci, nu aparțin de Eon. Aceștia sunt agreați de către Eon pentru aceste verificări, chiar dacă nu fac parte din companie. 

Acest tip de verificări sunt absolut legale, atât timp cât se plătește și se eliberează acea notă de constatare, Procesul Verbal de servicii verificare, nu este nici o problemă.

Reprezentanții Eon, care efectuează aceste verificări, au legitimații de serviciu, care pot fi verificate. Dar, depinde de abonat dacă solicită verificările.

În general, nu au cum să vină alte persoane, întrucât trebuie să elibereze acel Proces Verbal, dar e bine de știut, exact, cu cine facem verificarea”, a declarat pentru Ziar de Cluj, Gabriela Biciușcă, Serviciu de Urgență Eon Gaz.

Astfel, verificările sunt efectuate numai după ce abonatul face o solicitare directă către distribuitorul de gaze, în acest caz, compania Eon. 

RECOMANDĂRILE Poliției Clujene:

„Reviziile și verificările unitare la instalația de gaze naturale se anunță, de regulă, de către asociația de proprietari.

În cazul celor individuale, ne-am putea afla în situația verificărilor periodice a căror valabilitate este anunțată, în principiu, pe factura de gaz, iar verificarea este solicitată expres de către proprietar. 

Companiile care prestează diferite servicii pentru dumneavoastă au datele dvs de identificare, nefiind nevoie să le solicite la data controlului.

Pentru preîntâmpinarea unor înșelăciuni, vă recomandăm să nu permiteţi accesul în locuință persoanelor care se prezintă inopinat în fața ușii și se prezintă ca fiind de la diferite firme.

Solicitaţi-le actele de identitate şi autorizaţia/legitimația prin care pot face dovada că sunt autorizaţi pentru lucrări de acest gen, notaţi datele acestora, iar dacă prezența acestora este dubioasă solicitaţi intervenţia poliţiei de îndată prin apelul unic de urgenţă 112 sau prin poliţistul de proximitate”, au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj pentru Ziar de Cluj.

CITEȘTE ȘIAVETI GRIJA CE SEMNATI ZILELE ACESTEA: Reprezentantii ENEL va ABONEAZA, fara sa va INFORMEZE CORECT, la gaz scump! Lacomie, sau escrocherie?

 

Adauga comentariu