Atenție, clujeni! Primarul-erou Emil Boc ne va salva din trafic cu dronele!

Primarul Emil Boc a găsit, în sfârșit, soluția pentru traficul infernal din municipiul pe care-l păstorește: mobilitatea aeriană urbană.

Adică, pentru că nu mai putem circula cu mașinile pe străzile sufocate de blocurile între case (cu autorizații de construire aprobate de Primărie pentru „cunoscuți”), vom zbura prin aer cu dronele, primarul oferindu-ne drept exemplu anumite companii din SUA care „realizează așa numita mobilitate de taxi în aer, pe baza unui sistem de drone cu decolare și aterizare pe verticală”.

24 octombrie este ziua de grație în care Emil Boc ne-a anunțat că proiectele sale salvatoare sunt în aer!

Adevărul este că aerul a rămas singura cale de deplasare decentă prin oraș. Să ne imaginăm un Cluj cu un cer împânzit de sutele de drone cu burduf ale CTP, care transportă zeci de mii de clujeni pe deasupra blocurilor-turn dintre case! Nu ar fi extraordinar?! Bineînțeles, ca soluție provizorie, intermediară, se va introduce mai întâi transportul în comun prin intermediul autobuzelor terestre electrice fără șofer.

Cel mai probabil, proiectul metroului subteran va fi abandonat, urmând a fi realizat, în cel mai scurt timp posibil, un metrou zburător sau chiar un tren metropolitan aerian Florești – Cluj – Baciu - Apahida.

Și noul sediul al Filarmonicii clujene va levita în aer, undeva pe deasupra zonei Pata Rât, reușind să îi integreze astfel și pe romii de aici în viața culturală a orașului, în cadrul unui proiect deosebit - „Cluj-Napoca, capitală culturală europeană în aer 2019”.

Problema pistelor de biciclete disparate, fără continuitate, va fi rezolvată simplu, de acum, prin aruncarea bicicliștilor în aer. Acestora, Primăria le va pune la dispoziție trotinete zburătoare și sky-jeturi performante, însă doar cu condiția lecturării unei cărți pe durata deplasării, în cadrul aceluiași proiect - „Cluj-Napoca, capitala culturală europeană în aer 2019”. Cartea zilnică va fi recomandată pe Facebook de finul Alin Tișe, un mare cititor și ctitor județean:

Se va renunța, bineînțeles, și la „Someșul Navigabil”, acesta urmând a deveni pistă pentru drone, în urma întăririi vegetației acvatice care va fi, în curând, mai densă și mai tare ca betonul.

Bineînțeles că toate aceste proiecte ale primarului se vor face chiar pe timpul acestui mandat și nu vor mai fi amânate ca atâtea altele! Se vor face, însă doar din vorbe.

„Nicio jucărie nu e mai frumoasă ca jucăria de vorbe”, spunea Arghezi. Iar primarul Boc a înțeles, pe deplin, vorba poetului.

Foto: fineartamerica.com

Adauga comentariu