Atâta a „săpat” şi „croşetat” Sergiu Hossu atacuri la liderii PLUS Cluj încât i s-a împlinit visul: a devenit preşedintele filialei

Sergiu Hossu a intrat în PLUS Cluj, aparent neinteresat de vreo funcţie politică. Însă, în ultimul an, pas cu pas, ca şi cum ar fi fost un politician cu decenii de experienţă, şi-a săpat şi amăgit toţi colegii, dovedind un arivism politic care l-ar face şi pe Daniel Buda să roşească, virginal. Deşi Simona Cristea a fost schimbată pentru „vina” că a încercat să negocieze mai dur condiţiile unei alianţe cu USR Cluj, în favorea PLUS Cluj, v-o spunem noi că Sergiu Hossu are fix aceeaşi atitudine faţă de USR. Iar ţinta sa de negociere este proprie şi personală: Sergiu Hossu vrea eliminarea din ecuaţia pentru Primăria Cluj a lui Emanuel Ungureanu, uitând, orbit de orgoliu, că nu are nici notorietatea, nici tracţiunea deputatului USR Cluj.

Un alt adevăr este că, o eventuală candidatură a lui Emanuel Ungureanu, deşi nu reprezintă decât o modalitate de consolidare a reputaţiei politice pentru acesta, ar însemna şanse sporite pentru Alianţa USR-PLUS Cluj să obţină un procent ridicat în Consiliul local, procent care să îi permită alianţe prin care să-l impună pe Sergiu Hossu ca viceprimar. E greu de crezut că Emanuel Ungureanu îl poate bate pe Boc, dar este foarte probabil ca Hossu, dacă renunţă la intrigi, să ajungă viceprimar.

În orice caz, la acest moment, atitudinea USR Cluj faţă de PLUS Cluj, în interiorul partidului, este de dispreţ total, useriştii din conducere fiind foarte decişi să-i pună cu botul pe labe pe tupeiştii plusişti.

CONTEXT ISTORIC (ca să zic aşa): În 29 aprilie, Ziar de Cluj publica, ÎN EXCLUSIVITATE, un mail trimis membrilor organizaţiei PLUS Cluj, în care Simona Cristea, pe atunci preşedinte în exerciţiu al filialei acestui partid, inclusiv pe Zona de Nord Vest, afirma că nu va susţine USR Cluj în alegerile care urmează.

Finalul neînţelegerilor dintre USR Cluj şi PLUS Cluj în negocierea listelor pentru alegerile locale s-a tranşat „prin alegeri”, conform unui comunicat al Filialei Cluj a Partidului Libertate, Unitate și Solidaritate. Simona Cristea a fost ejectată din funcție, aşa cum se face în partidele de eprubetă politică, iar în locul ei a fost ales Sergiu Hossu, în vârstă de 40 de ani, un manager din IT.

"Recentele alegeri au rezultat în urma votării moțiunii de neîncredere inițiată și votată de un număr important de membrii PLUS, împotriva Simonei Cristea și a biroului condus de aceasta", a transmis Dorel Danciu, responsabil de comunicare.

Alegerile au avut loc joi, 11 iunie, data stelară.

Şi, gata.

CITIŢI MAI MULTE DESPRE SCANDALUL NEGOCIERII LISTELOR: Şefa PLUS Cluj nu mai are chef de USR Cluj şi îndeamnă la revoltă

 

 

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Adauga comentariu