Uncategorized

Atac dur pe Realitatea TV la adresa Stelutei Cataniciu

Tableta „Dosar de Politician” moderata de Silviu Manastire la Realitatea TV a luat ieri in vizor activitatea clujencei Steluta Cataniciu, in prezent deputat USL. Redam mai jos stenograma emisiunii, care contine remarci deosebit de dure la adresa doamnei deputat. Telefonic, aceasta ne-a oferit si o declaratie vizavi de remarcile din emisiunea TV:

„Pentru mine e foarte ciudat, nu stiu daca este un atac politic. Contest ca m-as fi folosit de informatiile si cunostintele din interiorul PDL pentru a le face viata grea lui Buda si Boc, plecand in opozitie pentru ca m-as fi ales doar cu firimiturile. Nu am avut niciodata niciun fel de informatii din interiorul PDL, pentru ca nu am stat niciodata cu ei la masa la care s-a impartit friptura. Nu am tradat pe nimeni, am fost in opozitie in propriul meu partid, adica in PDL. Nu am fost de acord cu numirea lui Apostu la Directia Tehnica si am avut dreptate, e drept, mai tarziu”, sustine Cataniciu.

Prezentam mai jos si textul emisiunii „Dosar de Politician”:

Clujenii sunt de departe cei mai orgolioşi ardeleni. Aici nicio echipă nu rezistă foarte mult, nici măcar una de fotbal, pentru că fiecare se crede mai deştept decât celălalt. Clujenii sunt civilizaţi şi mândri de moştenirea lor, dar cârcotaşi şi puşi mereu pe omorât capra vecinului. Ocupaţia de bază a clujenilor pare a fi tăierea caprei. Să te ferească Dumnezeu să-i vorbeşti de rău pe clujeni, cum fac şi eu acum, ura lor va fi eternă. Clujul este însă pentru Transilvania exact ceea ce susţin clujenii că este Bucurestiul pentru România. Capitală cu nasul pe sus, cu fiţe şi orgolii nemăsurate.

Cele mai interesante scandaluri de la Cluj sunt cele politice. Aici niciodată nu ştii cine este combinat cu cine, care sunt adevăratele interese şi alianţe. Azi duşmanul comun era Gheorghe Funar, mâine sunt ungurii, apoi cei de la PNL fac alianţa cu portocalii, mâine PSD-ul lui Ioan Rus coabitează cu Emil Boc deşi se află în Opoziţie. Oamenii politici de pe Someş sunt că păstrăvii, coloraţi şi alunecoşi.

Povestea de azi este despre trădare şi iubire politică. În epicentrul ei stă deputata PNL de Cluj, Steluţa Cătăniciu. Ea este de profesie avocat şi a intrat în politică în echipa lui Emil Boc la începutul anilor 2000. Atunci Boc a adus în jurul său oameni tineri, neînregimentaţi politic, cu care voia să demonsreze că oraşul poate să se dezvolte altcumva, fără ură interetnică şi cu entuziasm. În 2004 Clujul era un târg prăfuit, fără speranţă şi viitor. Echipa lui Emil Boc era formată în special din avocaţi sau profesoraşi, unii mai titraţi, alţii mai anonimi, din cadrul Universităţii Babeş Bolyai. Printre ei preşedintele de acum al filialei judeţene, avocatul Daniel Buda, colegul de instanţă al avocatei Steluţa Cătăniciu. În 2004 după câştigarea primăriei, băieţii din echipa lui Emil Boc au luat cu asalt funcţiile din primărie, din Consiliul Local, fiecare pe unde a putut şi a avut loc. În acea toamnă, după ce Traian Băsescu a câştigat preşedinţia, clujenii au roit asemena albinelor la Bucuresti. Dar asta este altă poveste.

În primul mandat al lui Emil Boc actuala deputată PNL Steluţa Cătăniciu făcea parte din garda pretoriană a primarului. Steluţa era iute de gură şi degrabă vărsătoare de sânge politic faţă de cei care îl atingeau cu o floare pe primarul Boc. Soţul avocatei fusese numit şef al Regiei Autonome a Domeniului Public, o importantă funcţie în subordinea primăriei care administra toate spaţiile verzi ale oraşului şi lucrările de asfaltare din Cluj. Familia Cătăniciu a intrat repede în graţiile lui Boc, ale deputatului deja ales Daniel Buda, dar şi ale unui tip retras şi scump la vorbă, pe nume Sorin Apostu. Acesta era profesor la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Vetrinara. Apostu fusese numit de Boc directorul tehnic al Primăriei Cluj- Napoca. La prima vedere nu părea o funcţie importantă, anii însă au dovedit contrariul. Apostu a ajuns primarul Clujului în 2009, apoi a fost arestat de DNA făcându-i zob imaginea premierului Emil Boc.

În acei ani, între familia Cătăniciu şi Apostu s-a consolidat o relaţie apropiată. Băieţii lui Boc erau la început de drum, erau boboci între ale politicii ai ale administraţiei. O altă vedetă a echipei lui Emil Boc era Rareş Niculescu, consilierul său la Camera Deputaţilor, ajuns purtător de cuvânt al Primăriei şi viitor soţ al unei alte pedeliste de frunte din Cluj, pe nume Nicoleta Postolache, o femeie de afaceri care în primii patru ani de mandat a lui Emil Boc a reuşit să facă afaceri de zeci de milioane de euro. Banii doamnei Postolache au venit din vânzarea de maşini şi utilaje pentru construcţii. Şi, după cum ştiţi, cât a fost primar Emil Boc la Cluj, s-a construit, dragii mei, şi s-a construit mult de tot şi cu simţul răspunderii. La fel s-a construit şi în mandatul urmaşului său Sorin Apostu, amicul doamnei Postolache-Niculescu.

Pentru că la PDL Cluj unii se alegeau cu friptura, iar alţii doar cu firmiturile – mă refer aici la ideologie politică, nu la bani, evident- Steluţa Cătăniciu, buldogul lui Emil Boc a intrat în Opoziţie în 2008, trecând cu familie cu tot la PNL. A fost aleasă consilier local şi, având cunoştinţe exacte din interiorul PDL, i-a făcut viaţa grea primarului Sorin Apostu, deputatului Daniel Buda şi lui Emil Boc. De la iubire politică , Steluţa a trecut la ură intensă. Iar deputata Cătăniciu, dragii mei clujeni, ştie să urască temeinic. După atâta opoziţie, primul care a căzut a fost Sorin Apostu, arestat după cum spuneam în 2011. În 2012, Steluţa a candidat împotriva prietenului ei Daniel Buda pentru un colegiu de deputat. L-a bătut şi l-a scos din Parlament. Viaţa politică însă este crudă astfel că Steluţa Cătăniciu s-a ales cu o plângere la Agenţia Naţională de Integritate , care a descoperit că în timp ce era consilier local la Primăria Cluj era şi avocată pentru diverse firme care se judecau cu primăria. Chestie pentru care s-a ales cu un dosar extrem de dificil. Plângerea a fost făcută de Nicoleta Postolache, amica fostului primar Apostu.

Aşadar aţi cam înţeles ce s-a petrecut la Cluj, nişte prieteni politici portocalii s-au certat şi au început să-şi dea cu dosarele în cap. S-au împuşcat ca în vestul sălbatic, şi în curând nu o să mai rămână nimeni în picioare. O chestie frumoasă, tradiţională, din Cluj… Cred că adevăratul autor al baladei Mioriţa s-a născut de fapt pe Dealul Felecului şi avea rude în Mănăştur şi Someşeni… şi, probabil, fusese cioban ales primar sau consilier local…

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *