În așteptarea Președintelui, medicii de la Institutul Oncologic Cluj sunt avertizați să se îmbrace „corespunzător”, „chiar dacă nu vor să-l cunoască”

Angajații Institutului Oncologic din Cluj-Napoca au fost înștiințați recent despre vizita președintelui Klaus Iohannis la IOCN, printr-un sms, în care li se atrăgea atenția asupra ”comportamentului” respectuos și ținutei pe care trebuie să o afișeze. După cum notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, care a și publicat conținutul acestui mesaj, cerințele înaintate personalului medical sunt absurde. Nu este oare firesc ca ținuta medicilor să fie permanent una ”corepsunzătoare”? Și de ce medicilor li se cere să apară în fața Președintelui într-un anume fel? În relațiile cu pacienții, personalul medical trebuie să facă dovada unei alte ținute ori trebuie să se comporte într-un mod diferit?  

"Duminica, 8 iulie 2018, in jurul orei 12, Presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis va face o vizita in cadrul IOCN. Cei care doriti sa il vedeti/cunoasteti sunteti bineveniti.

Chiar daca nu vreti sa il cunoasteti, daca sunteti in institut in jurul orei respective, va rugam sa aveti un comportament si un echipament (halat, papuci, etc) corespunzator."


În acest mod sună mesajul de avertizare adresat personalului medical din cadrul Institutului Oncologic Cluj și publicat de Emanuel Ungureanu.

Deputatul clujean a formulat și o serie de întrebări în acest sens:

”Se ridică câteva întrebări după acest sms tip "hai să vopsim gardul": 

1. De ce trebuie să se poarte "corespunzător" personalul când vine în vizită Președintele?
Nu poartă "halate și papuci, etc" medicii, asistentele, infirmierele în mod obișnuit pentru protecția lor și a pacienților?

2. Personalul trebuie să se poarte intr-un anumit fel "corespunzător" cu șeful statului, altul decât cu bolnavii?

3. De ce nu vine președintele într-o zi de luni să vadă cozile infernale unde sunt umiliți și batjocoriți cetățenii României?

4. Președintele o să viziteze și Departamentul de Radiologie unde este un aparat de terapie cu cobalt vechi de 30 de ani care s-a stricat acum câteva zile? Va fi lăsat să vadă CT-ul stricat? I se va spune despre acceleratorul vechi de 18 ani?

Prin prezența sa de duminică, Klaus Iohannis, ar putea valida, complet nefericit, poate fără intenție, "Clanul" care controlează acest Institut respectiv, grupul: Irimie-Băciuț-Florian-Ioan Rus din considerente imposibil de înțeles pentru mine”, notează Ungureanu.

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților i-a adresat președintelui Iohannis și invitația de a vizita buncărul de la Serviciul de Anatomopatologie, precum și Farmacia de la Spitalul Clinic Județean Cluj:  

”Dacă tot vine în Cluj, îl rog respectuos pe domnul Președinte să viziteze buncărul mizer de la Serviciul de Anatomopatologie al Spitalului Județean Cluj și Camera de Gazare de la Farmacie în care este distrusă sănătatea unor oameni în mod sistematic”.

Ungureanu a anunțat că va republica testamentul fostei sale consiliere, Dora Petrișor, care a murit din cauza unui cancer necruțător și care a reușit să filmeze cozile infernale din Institutul Oncologic pe care trebuie să le suporte bolnavii cu cancer pentru o gură de viață.

Vizita Președintelui Klaus Iohannis în Cluj-Napoca este așteptată mâine în contextul deschiderii oficiale a Olimpiadei Internaționale de Matematică.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: Emanuel Ungureanu/Facebook

Adauga comentariu