Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană și-a desemnat conducerea. Același Remus Florescu a fost ales cu un număr năucitor de voturi. Credeți că a fost cumva ceva penibil?

Penibilitate, numele tău este APPC! Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) și-a ales conducerea, joi seara. 11 oameni în sală, din care 5 candidați la șefie. Alții 3 au fost numai cu gândul la vot așa că au trimis procură pentru că trupește le-a fost lene să se prezinte. Așadar, 8 oameni au ales 5 șefi că doar candidații s-au votat ei pe ei. Votanții nu au știut cine sunt candidații până când au ajuns în sală. Tot atunci au aflat că cei pe care trebuie să îi voteze nu au nici un program, nimic, zero barat.

Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) și-a ales, joi seara, conducerea. Același președinte al APPC, Remus Florescu (Adevărul) a candidat cu sine însuși pentru un nou mandat. Pentru Colegiul de Conducere, candidați au fost Remus Florescu (Adevărul), Bogdan Stanciu (Transilvania Reporter), Cosmin Puriș (Făclia), Horea Șoica (Știri de Cluj), Ovidiu Cornea (EBS Radio).

Evenimentul a atins un anumit grad de penibilitate. Pentru că nu s-au adunat suficienți membri cât să se întrunească cvorumul, a fost convocată o ședință de îndată care permite să se aleagă conducerea cu voturi jumătate plus unu.

Un program propriu zis nu a avut Remus Florescu. Și nici cei patru din Colegiul de Conducere. Ce au putut să studieze votanții a fost o foaie A4 cu titlul “Modificare Statut”. S-a decis ca secretarul asociației, Ovidiu Cornea, să fie plătit lunar cu 500 lei (din care se trag taxele către stat) pentru că duce o muncă asiduă când are de făcut anuarul și trebuie să trimită 70 de mailuri personalizate și de dat telefoane chiar și la 10 – 11 seara, după cum a mărturisit chiar el.

S-a mai dezbătut problema concursului cu premii în bani pentru cele mai bune articole la care pot să participle atât jurnaliști membri ai APPC, cât și din afara asociației. Marea întrebare: de ce mereu sunt premiați aceiași jurnaliști, care, culmea nici măcar nu fac parte din APPC? Și ce trebuie făcut ca să crească calitatea materialelor de presă? Poate să mai trieze din proprii membri? Numa’ zic. Că de multe ori, baiul vine din interior.

Au mai fost dezbătute niște detalii tehnice despre plata contribuției, găsirea unor sponsori și cam aia e.

Șefii au fost aleși, declarăm ședința închisă!

Comentarii

Nelu Santinelu

12.07.2018 21:48

Apropos de Cosmin Pulis, mi-a fost prin anii 99 coleg la Faclia. In fiecare zi ma intrebam daca nu i s-a dat prea putin Vigantol de are fruntea aceea de retard. In general la copiii nou nascuti cand au fruntea proeminenta li se presrie Vigantol si mult fier.  Cu timpul mi-am dat seama ca in Faclia nu puteau fi angajati decat asemenea specimene, care veneau de la IML si scriau ulterior preturile din principalele piete clujene. A aparut un Cristi Focsanu, un alt proctolog al stirilor sportive, cu adanci penetrari in limbajul de lemn. Dar peste toti se afla, ca un vultur triumfator, Horea Soica. Acest gangav cu iz de percutionist lingvistic si duhoare de balega in arta exprimarii, se remarcase inca din anii 97' de pe vremea cand in curtea Facliei se afla "MESAGERUL TRANSILVAN". Pe atunci , un pusti cu pile mari ce a terminat in anul 2001 Universitatea Avram Iancu, cu bani multi dati rectorului din acea perioada, ACHIM MIHU, a fost puternic sustinut de familia sa de la MESAGERUL TRANSILVAN. Ulterior si-a luat zborul avest soim al presei clujene... Doar ca cei ce ii stiu capacitatile intelectuale au preferat de-a lungul timpului sa se reprofileze. Eu unul am o scarba de ce oameni au ajuns sa candideze.  Respect Liviu! Nu am fost colegi, dar faci treaba buna!  Cu respect,  Nelu Santinelu friend of ( Bubu Zagore)

Adauga comentariu