Asistentă medicală din Cluj, dată afară din locuință de teama infectării cu coronavirus

O asistentă medicală, angajată la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj, a fost dată afară din apartamentul în care locuia cu chirie împreună cu proprietara. Motivul? Proprietara apartamentului se teme să nu se infecteze cu coronavirus.

Asistenta a postat un mesaj pe Facebook prin care solicită ajutor pentru a-și găsi o locuință nouă.

„Bună ziua! Sunt asistent medical, iar duminică am fost dată afară din locuință de proprietar (a spus că nu-și poate asuma riscul de a locui cu mine în aceeași casă) de frica virusului. Momentan stau cu cineva dar e un provizorat. Lucrez la Chirurgie 3 iar dacă aveți informații despre o garsonieră vă rog P.M. Mă aștept la oferte decente”, a scris asistenta.

Imediat au apărut zeci de mesaje de încurajare și oferte pentru femeie.

Merită precizat faptul că în Cluj-Napoca, medicii și asistentele care se ocupă de tratarea cazurilor de infectare cu coronavirus sunt cazate la hoteluri pentru a nu instra în contact cu familia. Unitățile sanitare care se ocupă de tratarea pacienților cu COVID-19 sunt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca și Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Cluj-Napoca, unde lucrează asistenta medicală, nu tratează pacienți infectați cu noul virus.

Momentan, asistenta locuiește la fiica sa. Conducerea spitalului a precizat că s-au făcut demersuri pentru a veni în ajutorul femeii și există deja o ofertă pentru o locuință nouă.

Adauga comentariu