Asfaltul proaspăt turnat a crăpat deja pe strada Regele Ferdinand

Primăria municipiului Cluj-Napoca a anunțat începerea lucrărilor pe strada Regele Ferdinand în 26 august 2019. Recent s-a turnat un strat de asfalt, care a și crăpat pe o porțiune rotundă, aparent deasupra unei găuri de canal, astupate înainte de turnarea stratului de uzură.

Atunci când trec autobuze sau autovehicule de mai mare tonaj, asfaltul se lasă, lucru nefiresc pentru o lucrare tocmai executată.

Dacă găurile de canal au fost amplasate exact în mijlocul căii de rulare, pe o stradă reconstruită de la zero, înseamnă că modernizarea străzii Ferdinand nu va rezolva vechea problemă a drumurilor din Cluj: găurile de canal, care nu sunt ridicate la cotă, la nivelul asfaltului, și care sunt amplasate pe mijlocul drumului, în așa fel încât, de cele mai multe ori, nu pot fi ocolite, spre disperarea șoferilor care își distrug în timp articulațiile mașinilor.

Priviți cum arată strada Ferdinand, proaspăt asfaltată:

Pe strada Oașului, de exemplu, unde calea de rulare a fost reabilitată acum 4 ani, după schimbarea liniei de tramvai, capacele de canal încă așteaptă să fie ridicate la cotă, pentru ca șoferii să nu mai cadă cu roțile în ele, din 5 în 5 metri.

Ne rămâne doar speranța că, la finalizarea lucrărilor, măcar pe Ferdinand, în Centrul orașului, vom putea circula fără a ne afunda în denivelările asfaltului proaspăt turnat.

Adauga comentariu