Din oras

Asfaltări de mântuială – gurile de canal, pericol pentru mașini – FOTO, VIDEO

Gurile de canal de pe Calea Mănăștur și de pe Calea Moților sunt adevărate pericole deoarece la momentul asfaltării acestea nu au fost aduse la același nivel cu asfaltul. Diferența aceasta de nivel este un coșmar pentru fiecare șofer, acestea fiind similare cu niște gropi în asfalt pe care nu ai cum să le ocolești.

 

Mașinile clujenilor, puse în pericol

Un clujean sesizează că a fost pentru a treia oară când își taie cauciucul într-un capac de canal situat necorespunzător De asemenea, aceste lucrări prost executate reprezintă un pericol pentru trafic deoarece 80% dintre șoferi intră pe contrasens pentru a le evita. În încercarea de a-și proteja mașinile, unii clujeni ajung chiar să facă manevre riscante, precum ocolirea acestora pe contrasens, cu riscul producerii unor accidente. 

Primăria dă vina pe Compania de Apă, Compania de Apă acuză constructorul

Când e vorba să își asume cineva răspiunderea, instituțiile statului își aruncă vina de la unul la celălalt. Chiar dacă răspundere ar trebui să fie a constructorului care la asfaltare nu a luat în calcul capacele de canal, Primărie aruncă responsabilitate în curtea Companiei de Apă Someș.

”Compania de Apă Someș este deținătoarea rețelei de canalizare, astfel că este răspunderea lor”, anunță Primăria.

De cealaltă parte, Compania de Apă Someș menționează faptul că în cazul drumurilor asfaltate recent, răspunderea pentru capacele de canal este în răspunderea constructorului. Compania de Apă Someș se ocupă de înlocuirea capacelor atunci când acestea se deteriorează.

”Dacă este vorba despre străzi modernizate, atunci responsabilitatea intră în sarcina constructorului angajat de primărie să ridice la nivel toate canalele. În cazul în care capacul prezintă deteriorări, sau asflatul din jurul capacului este deteriorat este responsabilitatea noastră să intervenim”, a menționat Lucian Croitoru, din partea Companiei de Apă Someș.

De altfel și clujenii consideră că răspunderea aparține celor care se ocupă de întreținerea și modernizarea drumurilor. La momentul turnării asfaltului aceștia nu au adus canalele la nivel cu asfaltul. 

Situația este similară și pe proaspătul drum asfaltat între Florești și Cluj. Acolo cei care au realizat asfaltarea s-au remarcat prin incompetență. În primul rând au trasat grești marcajele punând în pericol întrg traficul, iar mai apoi, au lăsat capacele de canal la nivelul de diaintea asfaltării, rezultând un alt potențial pericol pentru șoferi.

”În Florești noroc ca nu sunt multe dar toate gurile de canal au ramas mult sub nivelul asfaltului. gurile de canal nu le ridica la nivelul anului 2019 spre 2020? Ca e aberant sa faci asemenea asfaltare si canalele sa ramană la fel”, sesizează un clujean.

Practic cea mai circulată arteră din oraș, cea est-vest este presărată cu adevărate capcane pentru șoferi și pentru mașinile acestora. Dincolo de daunele pe care le pot suferi mașinile, capacele de canal pot reprezenta pericole de accidente. Indiferent a cui este răspunderea, această situație trebuie să fie remediată. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *