Asa arata artezienele Clujului, pentru jumatate de milion de lei. Primaria sustine ca sunt intretinute periodic

Ziar de Cluj v-a aratat in ultimele zile starea dezastruoasa in care se afla fantanile arteziene ale orasului. Nu sunt cazuri izolate, fiecare dintre ele semnaleaza neglijenta si bataia de joc a autoritatilor fata de cetateni, banul public si imaginea orasului. Suma pe care Primaria o plateste pentru intretinerea acestor fantani se ridica la 500.000 de lei si intra in conturile firmei Servinstal, “agreata” de municipalitate si pentru alte lucrari publice.

Arteziana din Piata Unirii era plina de noroi, cea din Mihai Viteazul ruginita si plina de mizerii, iar cea de vizavi de Prefectura o ruina.

Nici fantana de la locul de joaca din Parcul Central nu se afla intr-o stare mai buna. Se observa si aici ca muncitorii Servinstal s-au rezumat sa opreasca apa odata cu sezonul rece, fara sa curete sau sa conserve arteziana in vreun fel.

In schimb, reprezentantii Primariei spun ca se fac mai mereu reparatii curente la aceste fantani.

“Defectiunile curente se remediaza atunci cand este cazul. In aceasta perioada fantanile urmeaza sa intre in perioada de conservare de iarna si se fac lucrari pentru asta. Reabilitari, reparatii capitale, se fac in functie de alocarile bugetare si de cat de degradate sunt obiectivele, dar avem in vedere asfel de reparatii pentru fantana de la Prefectura in perioada urmatoare”, au precizat reprezentantii Primariei.

Contractul pentru reparare, intretinere si supraveghere a fantanilor arteziene, a cismelelor si a flacarilor vesnice a fost incheiat cu SC Servinstal Import-Export SRL pentru aproape 500.000 de lei anul trecut, cu o valabilitate de doi ani.
Servinstal este una din firmele “de casa” a municipalitatii, aceasta avand mai multe contracte pe bani publici. Societatea se ocupa de fantanile arteziene din oras inca din 2008. In martie 2014 firma a castigat un contract de peste 500.000 de lei pentru intretinerea cismelelor din oras. In 2012, Primaria Cluj-Napoca a platit tot firmei Servinstal 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras.
Servinstal Import-Export este firma familiei Pintican, Elena si Ioan. Anul trecut au obtinut un profit de peste 800.000 de lei, la o cifra de afaceri ce a depasit 3 milioane de lei.

Intretinerea fantanilor, cismelelor, precum si a flacarilor vesnice nu este singurul contract derulat de Servinstal cu municipalitatea clujeana. Servinstal a primit numai in 2014 peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

Aceiasi patroni au si firma Ando Construct, care este si ea abonata la banii publici. Dupa ce in 2013 Ando Construct, Rombianca Prestcom si Canion Impex au incheiat un contract pe doi ani pentru reparatii curente la imobilele din Municipiul Cluj-Napoca aflate in proprietatea Statului Roman pentru peste 15 milioane de lei, luna trecuta au fost desemnati castigatori pentru acelasi obiectiv pentru inca doi ani. Valoarea contractului se ridica la peste 7,3 milioane de lei.

Printre altele, in baza acestui contract se executa si lucrarile de renovare a noului sediu DNA, in cladirea data in administrare institutiei de catre Primarie. Acestea costa 550.000 de lei.

 

Comentarii

Cipri

19.11.2015 13:49

Tot orasul e un dezastru. Nu inteleg lipsa de reactie a cetatenilor. I-am auzit pe multi ca vor vota tot cu Boc. Asta nu mai e lipsa de cunoastere, e prostie in stare pura

Adauga comentariu