Artezienele Clujului, stricate si neingrijite. Firma de casa Servinstal incaseaza jumatate de milion pentru intretinerea lor

Fantanile arteziene ale Clujului sunt depasite, stricate si urate. In verile toride artezienele ar trebui sa fie o atractie principala, in schimb, in afara celei din Piata Unirii, asa cum am vazut de mai multe ori, nu-ti vine sa te apropii de ele prea mult.

Vopsite in acelasi albastru de prost gust, nemodernizate cu anii, fantanile arteziene din Cluj nu atrag prin racoarea lor, ci sunt mai degraba triste.

Desi suntem in toiul verii, in luna iulie, fantana arteziana din Piata Garii este goala. Cel mai probabil este defecta, asa cum a fost aproape toata vara trecuta.

Cea din Piata Avram Iancu este oprita, iar cativa adolescenti se scalda ca la strand.

La cativa pasi, fantana de vizavi de Prefectura este intr-o stare deplorabila. Cu marginile rupte, apa balteste pe sub tevile vopsite, bineinteles, in albastru.

Fantana din parcul pentru copii de langa Cluj Arena este murdara, dar albastra si ea.


In total, in Cluj-Napoca sunt 14 fantani arteziene: in Parcul Central, in fata Prefecturii, in Piata Avram Iancu, in Piata Mihai Viteazu, in parcul de joaca de langa Cluj Arena, langa Complexul Minerva, langa Complexul Union, in Piata Garii, in spatele bisericii Sf. Petru din Marasti, pe bulevardul Eroilor, in Piata Unirii, in Parcul Rozelor, in Parcul Tulcea si in Parcul Farmec.

Contractul pentru reparare, intretinere si supraveghere a fantanilor arteziene, a cismelelor si a flacarilor vesnice a fost incheiat cu SC Servinstal Import-Export SRL pentru aproape 500.000 de lei anul trecut, cu o valabilitate de doi ani.

Servinstal este una din firmele “de casa” a municipalitatii, aceasta avand mai multe contracte pe bani publici.

Servinstal se ocupa de fantanile arteziene din oras inca din 2008. In martie 2014 firma a castigat un contract de peste 500.000 de lei pentru intretinerea cismelelor din oras. In baza altui contract de intretinere al fantanilor si cismelelor din Cluj-Napoca, Primaria a platit peste 240.000 de lei, in 2013, doar pentru reparatiile fantanii arteziene din Piata Avram Iancu. 217.000 de lei au fost platiti pentru “reparatii” si alte 32.000 de lei pentru “reparatiile curente” ale artezienei Avram Iancu. In 2012, Primaria Cluj-Napoca a platit tot firmei Servinstal 113.000 de lei pentru intretinerea si reparatiile tuturor fantanilor si cismelelor din oras.

Intretinerea fantanilor, cismelelor, precum si a flacarilor vesnice nu este singurul contract derulat de Servinstal cu municipalitatea clujeana. Servinstal a primit numai in 2014 peste 540.000 de lei pentru amenajarea cresei Albini si aproape 300.000 de lei pentru igienizari, reparatii acoperis si pardoseli, tamplarie PVC si amenajare grup sanitar la Liceul Teoretic Avram Iancu.

 

Comentarii

merlin

01.07.2015 20:45

servinstal si planwerk

ACM

02.07.2015 20:33

Am și eu două curiozități...Ce culoare ar trebui să fie fântânile? Roșii ca și pistele de bicicliști?Și dacă tot va legați de faptul ca nu merg..de ce nu va legați de faptul ca zilnic se scaldă țiganii în ele? Să le pornească ca să aibă unde se scalda...?!

Adauga comentariu