Arteziene de 2 lei în Clujul de 5 stele

În cel mai mare cartier al orașului, în Mănăștur, în zona cinematografului Dacia, locuitorii orașului de 5 stele, pus pe harta lumii de Untold, ai orașului cu cea mai bună calitate a vieții din România (și, de ce nu, din Europa și din lume!), clujenii născuți la Stanca și „viniturile” beneficiază, în egală măsură, de aceleași artezienele, pe care li le oferă primarul lor de suflet, Emil Boc, cel mai iubit dintre clujeni:


Două arteziene de 2 lei îi răcoresc pe toți, fără discriminare, pe tineri și pe bătrâni, pe nevoiași și pe bogați, pe „hateri” și pe fanii festivalului Untold. Chiar și clujenii de la Pata Rât, recent salvați de sărăcie prin intermediul unui proiect din fonduri norvegiene de peste 3 milioane de euro, vin aici pentru a scăpa de arșița zilelor caniculare și se îmbăiază, cot la cot cu copiii mănășturenilor, în apa leșioasă a artezienelor din capitala Transilvaniei.

Cel mai probabil, din cauza faptului că cele două arteziene sunt considerate monumente istorice (relicve perfect conservate ale Epocii de Aur), primarul Emil Boc nu a intervenit deloc pentru renovarea și modernizarea lor și nu le-a schimbat cu nimic aspectul ceaușist. 

Artezienele și micul parc în care acestea se află reprezintă un adevărat muzeu în aer liber al comunismului, un loc ce le aduce aminte nostalgicilor de vremurile de mult apuse, dar încă prezente în Cluj-Napoca prin piesele de urbanism create în acea perioadă.

Priviți, dragi clujeni, următorul clip video, și fiți mândri de orașul vostru! Pentru curățenia, civilizația, europenismul, modernitatea ce debordează din aceste imagini mulțumiți-i celui mai bun primar din lume, cu care doar Clujul se poate mândri, purtați-i o adâncă recunoștință în suflet lui Emil Boc!

Comentarii

hater

13.08.2017 08:35

Cum ați și remarcat in articol, e vorba de nostalgie - nu a celor mai in vârsta din Manastur, ci chiar a celui mai iubit dintre clujeni, cel care a reușit sa adune in jurul sau susținători și "de dreapta" și nostalgici ai epocii de aur, și afaceriști și asistați, și bugetari și salariați din privat, și tineri și bătrâni: ce mai, un adevărat lider. Fântâna e primul loc in care a poposit tov. Boc când l-a adus partidul din Rachitele și l-a făcut om, aici a luat prima oară contactul cu apa pe țeava cum se spune. Are așadar o semnificație deosebita pentru fostul secretar UTC ce este azi primar al Clujului, tocmai de aceea nu se admit lucrări de renovare. 

Adauga comentariu