Arteziana din Piata Unirii inghite, si anul acesta, peste un sfert de milion

Municipalitatea clujeana a demarat din nou procedura de achizitie publica pentru reparatii la fantana arteziana din Piata Unirii pentru aproape 290.000 de lei. Asta dupa ce in urma cu nici un an a incheiat un contract in valoare de 240.000 de lei cu o societate pentru acelasi lucru.

Fantana arteziana din Piata Unirii a costat 1,5 milioane de euro si a fost executata in 2009 de firma Iridium, in momentul reamenajarii intregii piete. De atunci au fost necesare mai multe reparatii, costurile fiind suportate din bani publici, deoarece firma intrase intre timp in insolventa. Aproximativ 90.000 de lei s-au cheltuit pana acum din bani publici pentru diversele reparatii. Carpelile nu au mai facut fata,  astfel ca in luna martie 2013 Primaria a lansat o licitatie pentru reparatii la fantana, adjudecata societatii Eddan Construct din Campia Turzii. Valoarea contractului incheiat in 21 mai 2013 este de peste 240.000 de lei, plus TVA.  Durata de realizare a lucrarilor a fost stabilita la trei luni, din care o luna pentru proiectare, si doua luni pentru executie.

In 17 februarie 2014, Primaria Cluj-Napoca a lansat licitatia pentru “Servicii de proiectare si executie de lucrari pentru obiectivul de investitii: Reabilitarea fantanii arteziene situate in Piata Unirii din municipiul  Cluj-Napoca. Valoarea estimata fara TVA: 282,351.63 RON”. Procedura de achizitie se desfasoara offline, criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este 7 martie.

Reprezentantii Primariei sustin, in ciuda contractelor, ca abia de acum urmeaza sa se faca reparatii la arteziana din Piata Unirii.

“Acum urmeaza sa facem reparatii capitale. Lucrarile de pana acum au fost executate in perioada de garantie si nu au fost platite de catre primarie. Acestea sunt informatiile pe care vi le putem furniza”, au spus acestia.

Foto: provincianews.ro

 

Adauga comentariu