Ars ca o torță. Un tânăr de 16 ani s-a electrocutat încercând să-și facă un selfie

Un tânăr de 16 ani, din Cluj-Napoca, se zbate între viață și moarte după ce s-a urcat pe o garnitură de tren, abandonată în câmp și s-a electrocutat. Tânărul a urcat pe un vagon dezafectat pentru a-și face o poză, fără să știe la ce pericol se expune. În moemntul în care s-a urcat pe tren, chiar sub cablurile de înaltă tensiune, s-a format un arc electric în urma căruia tânărul a luat pur și simplu foc, iar curentul i-a ars trupul.

Martor la toată scena a fost celălalt tânăr, care a dat alarma la 112 imediat ce corpul prietenului său a fost aruncat de pe vagon de puterea curentului. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de pompierii și ambulanțieri, care au asigurat zona. Medicii s-au luptat mai bine de o oră să-l resusciteze. Adolescentul a fost transportat în stare critică la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Cluj.

„Echipajul l-a dus la ora 23 la aeroport pentru ca să plece la București. Noi secție de arși și saloane de arși pentru astfel de cazuri nu avem”, a marturisit Monica Costin, directorul de ingrijiri medicale de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta pentru NCN. 


Incidentul a avut loc în localitatea Baciu, unde pe o cale ferată moartă zace un tren dezafectat. Primarul comunei spune că de mai bine de 20 de ani, în zona respectivă trăiesc 40 de familii, care se expun zilnic pericolului de a se electrocuta.


„Chiar azi de dimineață am avut o discuție la Prefectură. Acel drum practic figurează la Ministerul Transporturilor, în custodia CFR-ului și am cerut să se facă demersurile, prin Consiliul Județean să-l atribuie unui UAT. Măcar ar putea scoate linia electrică de sub tensiune”, a declarat Florin Mureșan, primarul din Baciu, pentru NCN.

Potrivit medicilor clujeni, adolescentul are arsuri pe mai mult de 80 % din suprafața corpului și are șanse mici să supraviețuiască.

 

 

Sursa foto: Ziarulclujean.ro

Adauga comentariu