”Arhanghelul” Gavril(ă) a jefuit casa Domnului. Nu se știe câti bani a furat hoțul, dar se iau în calcul banii găsiți asupra lui

Un sibian tupeist a pus la cale un jaf direct din Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului. Bărbatul a furat banii din cutia milei, iar reprezentanții cultului religios nu știau ce prejudiciu să declare. Hoțul în cauză poartă nume numele arhanghelului Gavril: Ștefan Gavrilă. 

Surse apropiate anchetei susțin că niște polițiști de la Secția 2 au fost chemați din timpul liber la serviciu pentru a-l prinde pe Gavrilă și pentru a efectua documentele de reținere a acestuia. În lipsa declarării prejudiciului, dat fiind că banii din cutia milei nu se obține pe bază de chitanță, anchetatorii au considerat că cei peste 2.000 de lei găsiți asupra hoțului au provenit din lăcașul de cult. 

 

„La data de 6 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, în urma unei sesizări telefonice, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au identificat și depistat un bărbat de 27 de ani, din comuna Laslea, județul Sibiu, în incinta unei biserici din municipiul Cluj-Napoca.
Asupra bărbatului au fost găsiți peste 2.000 de lei, bani care ar fi fost sustrași din cutiile pentru donații, cutii care prezentau urme de forțare.
Față de bărbat, polițiștii au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore. La expirarea acesteia, cel în cauză va fi prezentat în fața magistraților în vederea dispunerii altei măsuri preventive. În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal”, arată oficialii IPJ Cluj. 

Catedrala Ordoxă are un supraveghetor care asigura siguranța în lăcașul de cult, iar furtul s-a întâmplat în timp ce acesta nu se afla în preajmă. Zilnic, Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului primește deonații de mii de lei de la persoanele care intră în lăcaș pentru a se ruga sau de la turiști. Potrivit Mitropoliei Clujului, banii din cutia milei sunt redirecționați periodic către săracii aflați în grijă sau în atența preoților. 

„Sperăm ca lumea să înțeleagă că banii din cutia milei sunt destinați oamenilor nevoiași, oamenilor săraci. De fiecare dată spre ei merg acele donații. E un act regretabil acest furt”, a declarat purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Bogdan Ivanov. 

Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului primește donații zilnice în valoare de câteva mii de lei de la turiști sau de la persoanele care intră în lăcaș pentru a se ruga. Potrivit Mitropoliei Clujului, banii din cutia milei sunt redirecționați periodic către săracii aflați în grijă sau în atența preoților. 

Adauga comentariu