Are balta peste. Clujul e gazda primului festival de peste din Romania

Comentarii

Gaetano

20.06.2014 18:38
Azi dupa-amiaza (vineri) arata cel putin jalnic, cu standuri goale, asa ca o chestie facuta in graba, ca sa fie bifata, fiind facut in cadrul unui Program Operational. Pacat, mare pacat !!

zoo

21.06.2014 06:53

O porcarie mai mare nu am vazut, sunt inclusiv mici si ceafa de porc la festivalul pestelui! In cort gasesti doar standuri cu pliante, niste undite si doua vitrine frigorifice de la Cora sau Billa. Important este ce scrie la intrare: "festival realizat cu fonduri nerambrusabile, 1.900.000 lei. asta-i explicatia!"

Stela

21.06.2014 19:09

Care festival?Cred ca nu intelegeti notiunea...o porcarie mai mare nu am vazut. Citind articolul pe net, m-am bucurat sa vad ca cineva doreste sa promoveze acest minunat aliment . Acum o ora m-am intors de pe platoul Salii sporturilor, unde am vazut: Peste congelat la gratar, hamsii prajite, conserve de peste, icre si saramura exact ca cele din supermarcheturi... nimic proaspat, nimic nou, nimic deosebit. Standuri goale, mese murdare, nimeni care sa-ti adreseze o vorba... Asta in materie de peste, ca tot era vorba de festival. In rest, mici, gratare de porc si aceeasi mizerie... Groaznic si pacat.

Pescia - Festiv...

25.06.2014 19:14

Multumim pentru comentarii, fie ele si critice sau nedrepte. Dintre felurile gatite pe tot parcursul festivalului s-au bucurat de aprecierea vizitatorilor: tonul alb la gratar, tentaculele de caracatita, borsul pescaresc, saramura de crap, scrumbia la gratar etc. Din spusele consumatorilor, in mod uzual, aceste preparate nu se gasesc in restaurantele din Cluj-Napoca, fapt reflectat si in vanzari.In toate cele trei zile ale festivalului s-au putut cumpara pastrav viu, adus de la ferma Sfaras, sau sushi cu somon proaspat.La festival au participat 12 operatori. Dat fiind consumul foarte redus de peste in Cluj-Napoca, a existat multa precautie in desfacerea de peste proaspat, un aliment sensibil, care daca nu este vandut intr-un timp scurt, trebuie de cele mai multe ori aruncat. Ca urmare a interesului vizitatorilor, cativa operatori au promis ca la editia urmatoare vor veni si cu alte specii de peste proaspat: crap, caras etc.Aducerea de peste oceanic sau fructe de mare proaspete este extrem de dificila, dat fiind distantele de la care trebuie transportat si conditiile in care trebuie pastrat. Pretul unor astfel de produse proaspete ar fi piperat, atata vreme cat piata este inca mica.Dincolo de nemultumirile unora, marea majoritate a vizitatorilor au apreciat acest inceput, fapt ce ne incurajeaza sa luam in considerare o noua editie in 2015.

Adauga comentariu