Arde ruina Spitalului Regional din Mănăștur – VIDEO

Ruinele Spitalului Regional din zona Colina, Mănăștur sunt în flăcări. Miercuri seara, în jurul orei 22.00, dintr-un corp al șantierului abandonat ieșeau flăcări. Potrivit martorilor, în zonă se simte un miros puternic de plastic și cauciuc ars.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au declarat că la fața locului s-a intervenit cu o mașină pentru stins incendii. Nu a fost vorba despre o operațiune de amploare, incendiul fiind stins în scurt timp. De asemenea, nu au fost înregistrate pagube materiale.

Ruinele din Mănăștur sunt de multe ori adăpost pentru oamenii străzii. Cel mai probabil, incendiul să fi fost provocat de oamenii fără adăpost. Pompierii au găsit la locul producerii evenimentului cauciucuri arse.

Șantierul Spitalului Regional a început în 1995, pe o suprafață de 21.000 mp. Investiția se dorea a fi cel mai modern spital de urgență din regiune la acea vreme. Visele mărețe ale autorităților s-au năruit la un an de la începerea lucrărilor, când șantierul a fost închis din lipsă de bani. Timp de 23 de ani, autoritățile nu au știut ce să facă cu proiectul abandonat așa că ceea ce s-a dorit a fi un spital regional modern a ajuns acum o ruină năpădită de buruieni, cu copaci care au crescut din zidurile de beton și cuib pentru boschetari.

Proiectul s-a dorit ulterior a fi reconvertit în sediu pentru Centrul Cultural Transilvania, apoi sediu pentru Academia de Muzică. În 2013 s-a vrut construirea unui spital de copii pe locul ruinelor, dar ideea a fost abandonată.

Adauga comentariu