Arapu Serghei, tânărul vinovat de tragedia de pe Horea, trimis în judecată. Părinții băiatului decedat nu s-au recuperat: mama la pat, iar tatăl se deplasează cu cadru metalic

Arapu Serghei (FOTO), tânărul din Repubica Moldova, care a provocat accidentul mortal de pe Horea, în februarie, a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Potrivit anchetatorilor, Arapu Serghei a condus sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune forntală cu un autoturism marca Audi, condus regulamentar de către tânărul Filip Barani (FOTO jos), mașină în care se aflau și părinții acestuia. În urma impactului, Filip Barani a decedat, iar părinții lui au fost internați în stare gravă. 

„ (...) Inculpatul a depășit refugiul pentru tramvai, profitând de ”redeschiderea” benzii 2, pentru că se grăbea, iar în fața sa circula un autovehicul, Arapu Serghei a efectuat o manevră de schimbare a direcției de mers, de pe banda 1 pe banda 2, care era liberă. În acest context, de fondul vitezei excesive, neadaptate condițiilor concrete de drum și de trafic (inclusiv cu linii de tramvai, cu autovehicule care circulau din sens opus, foarte aproape, pe banda 2), care depășea maximul admis pe sectorul de drum respectiv – 50 Km/h – viteza legală în localitate (conform declarațiilor martorilor oculari și a urmelor de frânare – 63,40 m) și al efectelor negative ale consumului de alcool asupra aptitudinii fizice și psihice de a conduce (scăderea atenției, întârzierea reacțiilor etc.), inculpatul a pierdut controlul direcției de mers, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune frontală cu autovehiculul marca Audi în care se aflau membrii familiei B. În urma impactului, ambele autovehicule au fost proiectate pe sensurile opuse de mers”, se arată la dosar.

 

La două luni de la tragedie, procurorii au dispus trimiterea în judecat a inculpatului Arapu Serghei, în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

Daune de 700.000 de euro 

Părinții tânărului decedat au fost externați între timp, însă au probleme mari de sănătate. Tatăl lui Filip a avut nevoie de 95 de zile de îngrijri medicale, iar mama acestuia de 120 de zile. Femeia a suferit contuzii grave și nu se poate ridica din pat, iar bărbatul se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic. Cei doi, împreună cu soția și fratele lui Filip, s-au constituit ca parte civilă la dosar și cer daune în valoare de 700.000 de euro. 

Reamintim că în momentul producerii accidentului, Serghei a fugit de la locul faptei, fiind capturat de un polițist aflat în timpul liber. 

„Inculpatul Arapu Serghei a ieșit din autovehiculul marca BMW și după ce a observat starea gravă în care se aflau pasagerii din autovehiculul marca Audi (cel de pe scaunul din dreapta față fiind încarcerat), a fugit de la locul faptei, fiind însoțit de prietenul său B.A., abandonând victimele în agonie și fără să anunțe poliția sau salvarea prin SNUAU 112 sau să aștepte sosirea acestora”, mai arată anchetatorii.

Adauga comentariu